Кметът на община Сливен Стефан Радев, областният координатор на КНСБ

...
Кметът на община Сливен Стефан Радев, областният координатор на КНСБ
Коментари Харесай

Кметът и синдикатите в здравеопазването подписаха колективния трудов договор за 2023 г.

Кметът на община Сливен Стефан Радев, регионалният координатор на КНСБ Тодор Иванов и ръководителят на КТ “Подкрепа ”-Сливен – Емил Петков, подписаха Колективен трудов контракт в детското и учебно опазване на здравето за тази година. Това стана по време на среща, в която участваха още отрасловият зам.-кмет Пепа Чиликова и представители на синдикалните организации на работещите медицински експерти в детските ясли и градини, в учебните здравни кабинети и Детска млечна кухня.
Работещите там получават нарастване на възнагражденията. Промяната е заложена в бюджета, признат на съвещание на Общинският съвет през септември, а нарастването е от 1 януари 2023 година
„ Увеличението е сред 5 и 6 % и това е оптималното, което може да се направи, защото става дума за тази година. Имаме признат бюджет, който рамкира фонда “, сподели кметът. Той и другите страни по Колективния трудов контракт реализираха единодушие и споделиха, че се надяват през 2024 година да има по-добри благоприятни условия за нарастване на възнагражденията и смяна в стандартите на национално равнище.
Синдикалистите благодариха на кмета за положителното взаимоотношение до момента и визията, която има за опазването на здравето отсега нататък.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР