Кметът на община Родопи“ се обърна към жителите на Пловдив

...
Кметът на община Родопи“ се обърна към жителите на Пловдив
Коментари Харесай

Кърваво писмо! Кметът на Родопи направи на пух и прах Зико

Кметът на община " Родопи “ се обърна към жителите на Пловдив в прям пост в персоналния си профил в обществената мрежа. Ето какво написа Михайлов на страницата си във Facebook

Уважаеми пловдивчани,

обръщам се към Вас като кмет на прилежаща община. На половина съм пловдивчанин. Влюбен съм в Пловдив, тъй като това е моят град, само че боготворя Община Родопи, тъй като това е моята община. Имат ли двете общини взаимно бъдеще? Да, имат. Това е новата наклонност заложена от Европа. А тя е следната: съгласуваност и нови взаимни планове, както е в Европейския съюз.

Имам няколко въпроса към Вас. Най-добрият визионер измежду градоначалниците ли е кметът на Община Пловдив? Ако смятате, че не е по този начин, то тогава идващият ми въпрос към Вас е добър управленец ли е той? Ако не можете да ми отговорите и на този въпрос, желая да Ви попитам става ли за кмет? Мислите ли, че вместо да мисли за съгласуваност, той мисли за обязаност? Какъв е ползата на пловдивчани да се причислява село Белащица към града?

Оправи ли той града, та желае да оправи Белащица? Доволни ли сте от работата му? Изпълнява ли програмата си и предизборните си обещания? Колко инфраструктурни обекта реализира? Трябва ли да Ви натовари с нови данъчни тежести, в случай че желае да причисли Белащица? Знаете ли, че дава обещание на Белащица нова детска градина, цялостна канализация, нов тръбопровод, нов път от Белащица до регион “ Южен “, понижаване на налозите и таксите (а в действителност няма ли да се усилят налозите и таксите на всички пловдивчани?)

Уважаеми пловдивчани, той питал ли Ви е дали желаете да се борите с нови проблеми? Новият тръбопровод на вероятно новия Ви квартал или село ще коства над 5 милиона лв.. Новата канализация евентуално над 35 милиона лв., новата детска градина най-вероятно също над 5 милиона лв., а новия път до кв. Беломорски, с новото кръгово, какъв брой и от кое място? Кажете Вие!

Не, по-добре да каже господин Димитров, от бюджета на Пловдив ще отдели тези пари и ще ги даде на Белащица ли? Вярвате ли? Колко от предизборните си обещания към пловдивчани извърши господин Димитров, та в този момент дава обещание на белащенци? Оправи ли трафика на Пловдив? Свали ли налозите? Колко детски градини построи и за какво над 500 деца не бяха признати в детските градини?

Относно инфраструктурата:

- Реализира ли обещания вътрешен кръг на Пловдив?

- Изгради ли нова пътна връзка сред регионите " Тракия “ и " Южен “?

- Построи ли новия мост на р. Марица? -Направи ли пробива под Водната палата и транспортния достъп на две равнища?

- Къде са многоетажните буферни паркинги в регионите на града?

Да не преставам ли да изреждам, мисля, че няма потребност. А желаете ли да се сдобиете и с три кариери за строителни материали против, които хората заслужено стачкуват от няколко години? Докато очаквам да ми отговорите на въпросите, ще се обърна към моите хора - белащенци.

Уважаеми поданици на село Белащица, във вторник кметът на Пловдив Ви гостува с цялата си свита и Ви даде обещание ярко бъдеще! Дали Ви манипулира? Излъга ли Ви? Обеща ли Ви по-ниски налози и такси? Каза ли Ви, че слънцето на Здравко е по-топло от белащенското слънце, а може би здравковата месечината е по-ярка от Вашата месечина?

Уважаеми белащенци, избрахте си към този момент един образован, виновен, работещ, интелигентен и компетентен човек. Е, няма ли да Ви стане допълнително да си изберете и втори подобен единствено в границите на две години и половина?! А, да не забравим и кукловодите! Но да оставим всичко това. Дали може да бъде село или квартал - Белащица ще бъде част от регион " Южен ".

Знаете ли какъв брой е бюджета на този регион? Триста хиляди лв.. Жителите са 100 000. Хайде да считаме: 300 000 ÷ 100 000 = 3. Три какво ще питате? Отговорът е 3 (три) лв. на човек на година. За съпоставяне, бюджета на Белащица, в границите на Община Родопи за 2022 година е 1 000 000 лв. на 2400 поданици.

Вие може да смятате, разликата е САМО 140 пъти повече на човек в интерес на белащенци. В бюджета са включени пет улици - " Беласица ", чийто ремонт към този момент стартира, " Иван Вазов " ( ремонта стартира след няколко дни), част от " Пейо Яворов “ и " Даскал Лазар ", " Васил Левски‘‘ - изток с тръбопровод, както и канализацията на Военния блок, включваща ул. " Стопанска " и част от улиците " Христо Ботев “ и " Еделвайс “. Предвидени са 110 000 лв. за планиране за цялостна канализация на селото и към този момент има план на стойност 5 000 000 лева за замяна на водопроводната мрежа, за които ще чакаме държавно финансиране.

Определено е място и стартира планиране на нова детска градина и физкултурен салон и трапезария към учебното заведение и така нататък и тъй наречените Това не е всичко. Очаквайте детайлности. Не подценявайте хората от Белащица, господин Димитров, последната дума е тяхна! Дерзайте!

С почитание:
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР