Кметът на община „Родопи” Павел Михайлов удостои със званието „Почетен

...
Кметът на община „Родопи” Павел Михайлов удостои със званието „Почетен
Коментари Харесай

Наградиха първите почетни граждани на община „Родопи”

Кметът на община „ Родопи” Павел Михайлов удостои със званието „ Почетен гражданин” трима изявени и заслужили поданици на общината. На тържествена гала, която се организира за първи път в общината, най-високото самопризнание на обществеността получиха една от най-успешните български състезателки по академично гребане Магдалена Георгиева, известният художник, живописец и монументалист Вълчан Петров и доктор Костадин Сотиров, персонален доктор в село Белащица, притежател на званието „ Лекар на годината”.



Официални посетители бяха заместник-кметовете Емилия Иванова и Неази Таир, кметовете на обитаемоте места, в които живеят и работят новите почетни граждани- на Марково Десислава Терзиева, Костадин Николов, кмет на Белащица и на Брестовица – Любен Радев. Събитието почетоха и общинските съветници Лидия Гимишева, Христо Седмаков и Ангел Рахов.

Церемонията се организира измежду картините на Вълчан Петров от цикъла, отдаден на годишните месеци. Специално за случая маестрото подреди галерия във фоайето на третия етажа в постройката на общината.

Почетните знаци бяха връчени от кмета Павел Михайлов, който поздрави наградените, като им с пожела здраве, креативен порив и религия в положителното.

„ Днес честваме един от най-значимите дни в празничния календар на страната-Деня на националните будители. Избрахме тази дата, с цел да отдадем чест и да засвидетелстваме почитание към нашите съвременници, житейски потвърдени персони, с отдаденост към развиването на нашата община”, сподели в приветствието си кметът Павел Михайлов.

Първите почетни жители на община „ Родопи” получиха бурни овации от гостите, благодариха за оказаното внимание и с неспокойствие одобриха премията.



Удостояването със званието „ Почетен гражданин” е с решение на общински съвет „ Родопи”, признато на 22 октомври тази година.

Експозицията на Вълчан Петров ще остане подредена в постройката на общината до нова година.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР