Кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев и зам.-кметът инж.

...
Кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев и зам.-кметът инж.
Коментари Харесай

Кметът Разлог Кр. Герчев и зам.-кметът Г. Костова приветстваха участниците в Регионалното състезание по професии за „Най - добър млад готвач“ и „Най - добър млад сервитьор“.

Кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев и зам.-кметът инж. Гергана Костова приветстваха участниците в Регионалното съревнование по специалности за „ Най - добър млад готвач “ и „ Най - добър млад сервитьор “.

През миналата седмица инж. Герчев и инж. Костова бяха измежду формалните посетители на тържествена гала по разкриване на конкуренцията, с тазгодишен хазаин - Разложка професионална гимназия „ Никола Стойчев “. По време на събитието, кметът на община Разлог насочи своите приветствия към млади ресторантьори от цяла България и им пожела триумф в идните изяви.

В петък, пред професионално жури, млади готвачи от 15 града подготвиха две кулинарни произведения - предястие и главно ядене, а сервитьорите имаха за задача - устно да показват менюто (на български или непознат език), да декантират или показват вино според от менюто. Прилагайки научените техники и познания в учебно заведение, представителите на домакинския тим - Владимир Колевичин и Георги Татарски от дванадесети клас, почтено се класираха за националния стадий, в категория “Готвач ” и категория “Сервитьор ”.

Победителите бяха наградени на публично закриване, от декана на декан на Стопанския факултет на Университета по хранителни технологии, гр. Пловдив - проф Алексиева, а във връзка достойното си показване всички участници получиха и специфични поздрави от баба Дешка и щурите баби от село Горно Драглище.

Състезанието “Най-добър млад готвач “ и “Най-добър млад сервитьор ” за поредна година се провежда от Министерство на образованието, предоставяйки опция на възпитаници да показват добитите на практика познания и компетентности в региона на ресторантьорството, показват достижения и подготвеност за практикуване на усвоената специалност, ползват творчество при решение на на практика задачи в съответна обстановка и изяви на професионални качества.

В районния стадий в Разлог присъединяване взеха тимове на професионални учебни заведения по хотелиерство и готварство от Благоевград, Дупница, Кюстендил, Велинград, Асеновград, Пловдив, Сопот, Хисаря, Банкя, София, Костинброд, Самоков, Смолян и Правец се състезаваха в кулинарната фиеста.

фотоси: РПГ " Никола Стойчев "

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР