Кметът на община Ракитово да бъде отстранен от поста -

...
Кметът на община Ракитово да бъде отстранен от поста -
Коментари Харесай

Отстраниха кмета на Ракитово Георги Холянов за участие в три фирми

Кметът на община Ракитово да бъде отхвърлен от поста - това решение е взето от Общинската изборна комисия в града след съвещание, извършено нощес. Повод за него стана сигнал от Димитър Делиев, че локалният властник не се е отказал от бизнеса си. Проверката по проблема стартира по-рано този месец, като тогава от комисията пожелаха информации от Търговския указател и Агенцията по вписванията. Представените данни сочат, че Холянов е едноличен притежател на капитала в три сдружения, занимаващи се с дърводобив, търговия и хотелиерство, като след заемане на обществената служба единствено е вписал за техен шеф жена си Сузана Холянова.

Георги Холянов пое поста от татко си Костадин Холянов, който също бе отхвърлен от поста поради спор на ползи. Обжалва решението, само че не доживя до дефинитивно решение на съда - умря на 21 януари 2022 година По-малкият му наследник Георги се кандидатира на извършените на 3 юли предварителни избори и ги завоюва.

Очаква се той също да апелира решението за предварителното преустановяване на мандата си пред Административния съд в Пазарджик.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР