Кметът на община Провадия Филчо Филев даде нови подробности за

...
Кметът на община Провадия Филчо Филев даде нови подробности за
Коментари Харесай

Кошмарни СНИМКИ и подробности за извънредната ситуация в Тутраканци

Кметът на община Провадия Филчо Филев даде нови детайлности за изключителната обстановка в региона. БЛИЦ напомня, че малко по-рано през днешния ден стана ясно, че язовир Тутраканци прелива и стартира евакуирането на жителите на едноименното село.

По думите му поради този проблем е оповестено отчасти бедствено състояние.

На място са екипи на полицията и дирекция "Пожарна сигурност и отбрана на популацията ".

"Селото е като вилна зона за Провадия и въпреки че записаните в него са малко, би трябвало да бъдат евакуирани към 300 души ", добави Филев.

Според него хората няма да имат проблеми, защото ще има къде да отседнат.
"Страшна работа беше към Провадия! Буря. Дъжд, градушка! Затова и язовирът прелива ", обясняваха хората от селото, които първи напуснаха постройките, които са най-близо до водата, написа в. Монитор.



Около 20 къщи ще бъдат евакуирани. Има заплаха и стената да се срути, твърдяха от общината в Провадия.

По-късно стана ясно, че 9 са крайните къщи в Тутраканци, които са наводнени от придошлата вода от прелялия язовир, и това е наложило бързото изтегляне на хората.



"Повечето от фамилиите са съумели да вземат част от покъщнината си и домашните си животни и са преместени в по-високата част на селото, където водата не може да доближи. На мястото са изпратени избавителни екипи. Прокопова се канал сред придошлата вода и близката река, която да поеме потока и да смъкна равнището му ", изясни регионалния шеф на Варна, Стоян Пасев.



Според него, повода за преливането на язовира не е само в проливните дъждове, а и във обстоятелството, че водоемът е частен и притежателите не изпускат регулярно водата.

"В момента прокопахме водосборното изсъхнало дере, отводнява се язовира, натрупа се още пясък от горната страна. Лошото беше, че самата язовирна стена е от пръст ", изясни още Пасев.

Няма данни за потърпевши хора.
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР