Кметът на община Перник Станислав Владимиров се срещна с делегациите

...
Кметът на община Перник Станислав Владимиров се срещна с делегациите
Коментари Харесай

Фестивалът Сурва в Перник- ритъмът на българската душа, брилянтна организация в международния маскараден спектакъл

Кметът на община Перник Станислав Владимиров се срещна с делегациите от побратимените градове, представителите на ФЕКГ и ръководителите на задграничните маскарадни групи, участващи в XXХ Юбилеен Международен фестивал на маскарадните игри “Сурва “. На срещата, която се организира в тържествената зала на Минната дирекция участваха представители на 17 маскарадни групи, както и членове на ФЕКГ и делегации от 15 страни. „ През тези два дни всички вие сте усетили какъв брой доста значи Сурва за нас перничани. Сигурен съм, че фестивалът значи доста и за вас, тъй като тази магия и този дух преплетен от традициите може да се усети единствено тук “, сподели кметът Владимиров.

Той благодари на гостите, че още веднъж са тук и със своите групи са обогатили ХХХ Международен фестивал на маскарадните игри „ Сурва “, сподели още Владимиров. Той добави, че фестивалът става все по-популярен освен в България, само че и в чужбина и заслуга за това имат хилядите участници, които са неизменима част от провеждането му.
Перник всички ние можем да усетим огромната българска душа “, сподели президентът на ФЕКГ Ларс Алгел. Пред гостите той напомни, че през 2004 година Перник се е състояла конвенцията на ФЕКГ и разяснява, че оттогава фестивалът се е развил извънредно доста.

„ Това лято, 20 години по-късно Перник още веднъж да бъде хазаин на конвенцията на ФЕКГ “, разгласи президентът на организацията. Той разяснява, че тазгодишното издание на фестивала е най-мащабното до момента, а откриването е оставило изключителни усещания в гостите на града ни и пожела с всяка последваща година той да се разраства и от ден на ден маскарадни и карнавални групи от разнообразни страни да вземат участие в него.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР