Кметът на община Перник Станислав Владимиров посети ПГОТ Св. Иван

...
Кметът на община Перник Станислав Владимиров посети ПГОТ Св. Иван
Коментари Харесай

Прокуратурата погна биячката от Перник

Кметът на община Перник Станислав Владимиров посети ПГОТ " Св. Иван Рилски ", с цел да се срещне с Илиян и неговия татко, както и с управлението на учебното заведение.

Момчето, което е със специфични потребности, бе унизен от нападателни девойки, които му биеха плесници и снимаха с телефон.

По време на диалога сред кмета Владимиров и учениците от класа на Илиян, стана ясно, че Илиян се образова в другарска и подкрепяща среда от страна на неговите съученици, които напълно го поддържат след случката в неделя. Даже съучениците му са били подготвени на разпра, в случай че институциите не са се намесили.

След като нощес изгледа клипа с принуждение, кметът на Перник, който през днешния ден посети класа на потърпевшото момче, благодари персонално на съучениците му, че са основали другарска среда в класа и сподели цялостна поддръжка зад Илиян.

Илиян е извънредно сензитивен и доста раним.

Кметът съобщи пред тях, че емпатията и добротата би трябвало да бъдат водещи в връзките сред младежите.

По-късно Илиян и татко му бяха поканени от Станислав Владимиров в кабинета му в Община Перник, където поговориха за ползите на момчето, което се интересува от спорт.

До дни Община Перник ще подари състезателен комплект на Миньор на Илиян.

" В последните години перничани демонстрираме изключителна непоносимост към сходен вид дейности, изключително когато става въпрос за дете със специфични просветителни потребности. Днес в двете учебни заведения, в които учат девойките ще бъдат извършени и педагогичен препоръки и ще бъдат взети решителни ограничения, тъй като към подобен вид произшествия би трябвало да демонстрираме нулева приемливост.

Перник ще бъде спокоен и комфортен град, подобен какъвто перничани го виждаме в фантазиите си и няма да поносим сходно държание ", сподели кмета Владимиров.

Със случая към този момент се занимават полицията, детска педагогическа стая, локалната комисия за битка с противообществените прояви на малолетни и малолетни и Отдел Закрила на детето.

По информация на ZaPernik.com, биячката към този момент е изключена от 6-то учебно заведение и преместена в град Радомир, а момичето, което се смее в клипа ще бъде изключена от 7-мо учебно заведение.

Междувременно стана ясно, че Районната прокуратура в Перник е упълномощила инспекция по прокурорска кореспонденция, формирана след самосезиране по информация в медии за осъществено закононарушение. В нея се съдържат данни за нанесена телесна щета по хулигански подбуди над дете.

Наблюдаващият прокурор разпореди на полицейския орган да откри самоличността на лицето, нанасящо удари, което следва да даде цялостни пояснения за случая, оповестиха от прокуратурата.

В хода на инспекцията би трябвало да се открият всички очевидци на действието, в това число и лицето, снимало видеоклип със подиуми на принуждение, като им се снемат цялостни и изчерпателни пояснения по отношение на действието.

Предстои да бъдат изискани документи, включително от Местната комисия за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните за формирани възпитателни каузи и респективно дали са наложени възпитателни ограничения, както и от съответното образователно заведение.

Проверката ще бъде осъществена в най-кратък период под непосредственото управление на наблюдаващия прокурор.

Пред камерата на България Он Ер бащата на битото момче съобщи, че когато го е попитал за какво е насинен, той споделил, че се е блъснал в дирек.

" На другия ден класната на Илиянчо ми се обади и ми сподели, че има един клип за мен и дали желая да ми го прати, че Илиянчо е пребит от едно момиче. Идваше ми да се разплача.

После си призна. Нищо не ми е разказал. Каза ми: " Налетяха ми три момчета и три девойки и започнаха да ме бият ". Не е могъл да се отбрани по никакъв метод ", описа бащата.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР