Кметът на Община Несебър Николай Димитров и екипът му са

...
Кметът на Община Несебър Николай Димитров и екипът му са
Коментари Харесай

Проектобюджетът на Община Несебър е 65 500 000 лева

Кметът на Община Несебър Николай Димитров и екипът му са показали през днешния ден рамката на Проектобюджет 2018, който следва да бъде гласуван от локалния общински съвет, оповестиха от пресцентъра на общината.

Проектобюджетът на Община Несебър за 2018 година е в размер на 65 500 000 лева, в който влиза временен излишък от 2017 година от 8 365 000 лева В него има разчетени средства за помощи на обществено слаби и лица с увреждания, помощи за новородени и стратегия инвитро, за нуждаещите се от хемодиализа.

Запазват се и пониженията за учащи и пенсионери за използването на общински превоз. Предвидена е прехрана на пенсионерски и спортни клубове, както и сдружения със седалище на територията на общината.

Читалищата на територията на общината ще получат дофинансиране. Отделени са средства за прехрана на полицията и за реклама на общината като туристическа дестинация. Разчетени са средства за съфинансиране на плановете, които се финансират от оперативните стратегии, прецизираха от Община Несебър.

По време на публичното разискване се е схванало, че за Несебър е планувано планиране на билетен център на археологическия музей, ситуиран при започване на старинния град. Планира се създаване на осветяване на яхтено пристанище "Северна буна ". Заложен е и план за реституция на църквата "Христос Пантократор ". В новата част на града ще се проектират детски площадки и Общински център за проучване на черноморската флора и фауна.

Предвидено е уголемение на градския стадион и спортната зала в града. Отделени са средства и за реорганизация, надстройка и саниране на постройката на пощата в новия град и включването й в ансамбъла на новото площадно пространство.

Общината Несебър има утвърден план по програмата за Морско дело и риболовство за финансиране на локална инициативна рибарска група, на която ще се провиснал средства в размер на 3 900 000 лева за осъществяване на дребни планове на локалното население.
В Слънчев бряг - запад се планува планиране на пристройка към ДГ "Слънце ", рехабилитация на тротоари и улици, допълниха още от пресцентъра на Община Несебър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР