Кметът на Община „Марица” Димитър Иванов печели на първа инстанция

...
Кметът на Община „Марица” Димитър Иванов печели на първа инстанция
Коментари Харесай

Прогонените заради безчинства цигани от Войводиново останаха с пръст в уста

Кметът на Община „ Марица” Димитър Иванов печели на първа инстанция всички каузи, заведени от ромите във Войводиново против заповедта му за унищожаване на противозаконните постройки, написа "Марица ".

„ Към 17 юли 2019 година по формираните в Административен съд град Пловдив през месец февруари 2019г., седемнадесет каузи по тъжби на лица от село Войводиново, община Марица, област Пловдив срещу заповеди на кмета на община Марица, с правно съображение член 225а от Закона за устройство на територията за унищожаване на противозаконни постройки, са постановени петнадесет решения, с които са отхвърлени жалбите срещу оспорените заповеди”, оповестиха от Административен съд през днешния ден.

Съдебните актове не са дефинитивни и подлежат на обжалване пред Върховния административен съд. Правото си на тъжба са упражнили жалбоподателите по 10 от делата. По останалите пет тече процедура по замяна на бумаги и връчване на известия за направените правосъдни актове.

По административно дело № 320/2019г., е постановено определение от 11.02.2019г., с което същото е прекъснато поради неналичието на юридически интерес във връзка с декларираното оборване. Определението е обжалвано пред Върховния административен съд, който е оставил същото в действие.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР