Кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов взе участие в

...
Кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов взе участие в
Коментари Харесай

СПА туризма, зимните спортове и ски туризма в Рила, Родопи, Пирин и Кюстендил ще са акцент на Програмата за подпомагане на общините

Кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов взе присъединяване в разширеното съвещание на Български съюз по балнеология и СПА туризъм.

На срещата бе разисквана Програмата за подкрепяне на общините, която през предходната година пилотно се осъществя единствено в Черноморските общини, а към този момент ще обгръща всички общини в страната.

Акцент на идната стратегия ще бъде СПА туризма, зимните спортове и ски туризма в регионите на Рила, Родопи, Пирин и Кюстендил, съобщи министърът на туризма Зарица Динкова пред локалните управляващи на Кюстендил, Сандански, Велинград, Хисаря, Чепеларе, Якоруда и Национално съдружие на общините в Република България.

„ Разширяването на програмата за реклама на Черноморските общини към вътрешността на страната е на своя край, остават ни 20% да я довършим и по тази причина разгадавам извънредно доста на локалните управляващи и бизнеса “, сподели още Зарица Динкова.

Кметът на Община Кюстендил настоя страната да обезпечи целево финансиране за реорганизация и разширение на ВиК инфраструктурата за минерална вода в общините с залежи на минерални води.

Министър Зарица Динкова посочи, че с помощта на програмата, туроператорите означават 70% растеж на ранните записвания на туристи от Англия за идния летен сезон. 20% пък е нарастването и при немските туристи за лято 2024 година „ Целта е да подобрим и разтеглим програмата, тъй че да се свърже Черноморието с вътрешността на страната. Очаквам отличните резултати, които програмата осъществя до този миг да се пренесат и в СПА и зимните ни курорти “, сподели още министър Динкова.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР