Кметът на община Карлово Емил Кабаиванов даде на съд за

...
Кметът на община Карлово Емил Кабаиванов даде на съд за
Коментари Харесай

Кметът на Карлово даде на съд за клевета кмета на Калофер

Кметът на община Карлово Емил Кабаиванов даде на съд за клюка кмета на Калофер Румен Стоянов. Ремонтът на мемориалния комплекс ”Христо Ботев ” стана мотив за раздора в Община Карлово.
Причината за това е изявление на Стоянов, в което той декларирал, че отпуснатите целеви средства от страната на общината в размер на 300 000 лв. са били откраднати, без да е осъществен ремонт.

Средствата бяха отпуснати за незабавен ремонт на мемориален комплекс " Христо Ботев " при започване на 2016 година, защото беше в окаяно положение. По плана трябваше да бъдат ремонтирани фонтаните на площада, да бъде сложено ново осветяване на мемориала и да се укрепят стълбите. Според туристи обаче, положението на комплекса след ремонта не е приемливо.

Според кмета на Калофер ремонтът е осъществен некачествено и по тази причина предходната година няколкратно е писал на община Карлово, която осъществя публичната поръчка. До този миг обаче от нейна страна не са подхванати дейности за премахване на проблемите.

Освен проблеми с осветлението, фонтанът не работи, фугите сред стъпалата са разрушени. Междувременно по заповед на премиера Агенцията за финансов контрол стартира инспекция за консумиране на средствата за ремонт на мемориалния комплекс.

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов отхвърли да показа мнението си и съобщи, че ще разяснява проблема в правосъдната зала.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР