Кметът на община Хасково Станислав Дечев предлага Общината да се

...
Кметът на община Хасково Станислав Дечев предлага Общината да се
Коментари Харесай

Предлагат Община Хасково да се откаже от спечелени в съда 48 000 лв., за да получи 6 млн. лв. за саниране

Кметът на община Хасково Станислав Дечев предлага Общината да се откаже от желае си към " Българска банка за развиване " (ББР), по който на две инстанции е спечелила сумата от над 48 000 лв., с цел да извлече доста по-голяма изгода.

Това заяви Дечев на конференция преди съвещанието на локалния Общинския съвет на 22 декември, на което предлагането би трябвало да се прегледа.

" От една страна, Общината е наказана да заплати на реализатор по Националната стратегия за енергийна успеваемост на многофамилните жилищни здания за осъществено енергийно проучване на четири здания, които са били включени в програмата, само че не са били финансирани ", разясни Дечев.

По същото дело Общината е предявила противоположен иск против " Българска банка за развиване ". Сега тези четири здания получават финансиране, само че изискването е да бъдат прекъснати подписаните контракти за финансиране по програмата за саниране.

" ББР обаче отхвърля да подписа съглашение за преустановяване на тези контракти с претекст, че се водят правосъдни каузи. След извършени диалози с Министерството на районното развиване и благоустройството общината бе известена, че ще получи финансиране за въпросните четири жилищни блока с 408 жилището, единствено в случай че направи отвод от желае си " , уточни Дечев.

Той акцентира, че по този метод санирането ще стане допустимо и по този начин ще може да се получат към шест милиона лв. за енергийното възобновяване. " Освен тези кооперации, Общината има опция да санира още шест утвърдени жилищни блока ", добави Дечев. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР