Кметът на община Гурково Мариан Цонев е бил арестуван днес.

...
Кметът на община Гурково Мариан Цонев е бил арестуван днес.
Коментари Харесай

Арестуваха кмета на Гурково – купувал гласове за ДПС

Кметът на община Гурково Мариан Цонев е бил задържан през днешния ден. Арестът му идва, откакто комисия, въз основата на прокурорско предписание, е дерегристрирала над 280 души, непозволено регистрирани от Цонев за гласоподаване на идните и отминалите избори.

Според голям брой свидетелски показания градоначалникът е взел участие в ОПГ за пазаруване на гласове и изборни операции.

Източници на телевизия “Евроком” настояват, че Цонев е подложил на рекет цялостен ромски квартал, за хората там да бъдат принудени да гласоподават за Движение за права и свободи, от която партия е повдигнат кмета.

Местни поданици описват, че повече от седмица е спряна водата във въпросния квартал. Те напомнят, че градоначалникът нелегално прекарва тръби в махалата на града през 2019 година.

В епизод на предаването " Балотаж " на “Евроком”, излъчен преди седмици, тарторът на ромския квартал Рашко Манев, дружно със брачната половинка си Бойка Манева, показа, че кметът и синът му Георги Цонев ги заплашват с ликвидиране, в случай че ромите не гласоподават за Движение за права и свободи. След споделеното пред медията жителите на махалата, които са към 150 души, остават без вода.

Непотвърдена информация сочи още, че синът на кмета също е търсен от управляващите за посочените закононарушения, само че към този миг не е задържан, като се допуска, че се укрива.

Бел.ред.
Хората имат вяра, че новият парламент ще отбрани мажоритарните избори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР