Кметът на община Горна Оряховица - инж. Добромир Добрев издаде

...
Кметът на община Горна Оряховица - инж. Добромир Добрев издаде
Коментари Харесай

Община Горна Оряховица също въвежда режим на тока

Кметът на община Горна Оряховица - инж. Добромир Добрев издаде заповед, с която общината ще се наложат икономии поради цените на тока.

„ Заради високите цени на електрическата енергия, Общинска администрация Горна Оряховица ще предприеме нужните ограничения за понижаване на потреблението. Още от през вчерашния ден, с моя заповед, всички общински здания минаха на един източник на отопление. Ресорните зам.-кметове, ръководителите на звена и началникът на общинската защита ще наблюдават за спазването на заповедта, която ще важи до 31.03.22 година Ще се вършат и регулярни инспекции.

Oт 24.01.22г всички паркове, детски уреди и спортни стадиони няма да бъдат осветени от 23:00 ч. до 05:00 ч. Призовавам всички жители, които имат подозрения, че някъде има нелегално подвързване към уличната мрежа, да подават сигнал в Общинска администрация.

Другата мярка, с която целим понижаване на ел. силата, е замяна на уличното осветяване на основните артерии в Горна Оряховица. Според информация и разбор, в случай че се подменят към 700 лампи, електрическата сила ще спадне до 3 пъти на сменените сектори. Това са 150- ватови лампи, които ще се заменят с 50-ватови диодни лампи. Мощността им може да се контролира, по тази причина от 23ч до 04.30ч. тя ще пада до 30W, оповестява БТВ.

Много от Общините в страната към този момент приложиха по-драстични ограничения против високите цени на електрическата енергия като прекъсване на уличното осветяване. Докато нямаме изясненост каква ще бъде компенсацията от страната, нашето предложение за икономии от електричеството са тези мерки”. Това гласи заповедта.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР