Кметът на община Долни чифлик, Красимира Анастасова честити празника на

...
Кметът на община Долни чифлик, Красимира Анастасова честити празника на
Коментари Харесай

Красимира Анастасова: Без общи усилия и обединение около националните интереси България няма да се развие като силна европейска страна 


Кметът на община Долни чифлик, Красимира Анастасова честити празника на своите съграждани:
Уважаеми поданици на община Долни чифлик,
Честит празник! Днес, на 6 септември, означаваме Съединението на Източна Румелия с Княжество България. Извършеното от предците ни на тази историческа дата е урок за всички нас. Урок, усвоен от завета на хан Кубрат. Това е акт, оставил ослепителен отпечатък в историческата ни памет. Съединението е напълно българско дело, с което нашият народ за подред път потвърждава своята героизъм и увереност.
Без общи старания, взаимно единодушие и обединяване към националните ползи България няма да може да се развие като мощна европейска страна. Девизът „ Съединението прави силата “ е годен и до през днешния ден. Вярвам, че този лозунг живее надълбоко в сърцата на хиляди българи, а не е просто надпис на постройката на Народното събрание.
Нека през днешния ден отдадем заслужена респект към всички българи, осъществили Съединението, и на героите от Сръбско-българската война, които опазиха това дело!
В деня, обединил България, да си пожелаем да бъдем здраве, благополучие и триумфи!

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР