Кметът на община Димитровград и зам.-председател на Националното сдружение на

...
Кметът на община Димитровград и зам.-председател на Националното сдружение на
Коментари Харесай

Кметът на Димитровград на среща с министъра на МРРБ

Кметът на община Димитровград и зам.-председател на Националното съдружие на общините в Република България Иво Димов ще се срещне през днешния ден със служебния министър на районното развиване и благоустройството Виолета Комитова.

Темите, по които управлението на сдружението на кметовете на общини инициира със служебния районен министър са по планове от подготвеност на Министерство на регионалното развитие, включени в Плана за възобновяване и резистентност. Сред тях са тематики като усложнения на локалните управляващи по използването на последните разпореждания на Закона за устройството на територията, паспортизацията на постройките, подготовката на Общите устройствени проекти на общините.

Ще се разисква актуализирането на методиката за категоризирането на обитаемоте места. В дневния ред са включени и проблеми с многото сигнали за нередности и обвързваните с тях финансови корекции по Оперативна програма „ Региони в напредък “ и териотриалните стратегии. Ще се разисква подготовка на стратегиите с европейско финансиране запериода 2021-2027 и основаването на потенциал на Регионалните препоръки за развиване за реализацията на интегрирания териториален метод по осъществяването им. Сред тематиките са още поддръжката за общинските пътна и улична мрежа и ВиК сдруженията и други.

Срещата е планувана от 13.30ч. в Министерството на районното развиване.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР