Кметът на Община Бургас Димитър Николов разпореди на оперативка всички

...
Кметът на Община Бургас Димитър Николов разпореди на оперативка всички
Коментари Харесай

Преасфалтират и мият бургаските улици, възстановяват и маркировките

Кметът на Община Бургас Димитър Николов разпореди на оперативка всички отговорници и компании с ангажимент към поддържането на инфраструктурата да активизират целия си запас през новата седмица по повод миенето на уличната мрежа, асфалтирането, маркировката и озеленяването, оповестиха от Общината.
Едновременно с пътните поправки, които поради трайно позитивните температури към този момент могат да се правят и с топла асфалтова примес, се прави успореден график за разчистване и измиване на улиците. В нощта против вторник това ще се случи по бул. " Стефан Стамболов ", сред кръговите кръстовища при университет " Проф. доктор Асен Златаров " и " Мираж ". Следващите улици за измиване ще бъдат избрани по отношение на работата на строителните компании, работещи по възобновяване на покритието им.
Подновяването на избледнелите маркировки из целия град също започва тази седмица.
Приоритетно дейностите ще стартират по трасетата на градския превоз. Фирмите, които не съблюдават избрания им график или правят некачествено асфалтиране и маркиране, ще бъдат глобени. На утринната оперативка през днешния ден (12 март) беше разпоредено още да се извърши разчистване и на велоалеите.
Със заповед на кмета стартира нов обход на всички язовири, реки, дерета и канали на територията на общината. Където има насъбрани боклуци и формирани затлачвания, ще се изпратят хора и техника. Преди пролетните дъждове би трябвало да се обезпечи нужната проводимост на водите, с цел да се избегнат евентуални наводнения.
Още предходната седмица стартира премахването на сухи и рискови дървесни клони на доста места из града. Акцията ще продължи и през идващите дни.
Тази година първата обработка на паркови площи срещу кърлежи няма да е през последната седмица на март, както нормално, а по-рано. Скоро стартира и пръскането срещу комари.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР