Кметът на Община Борован инж. Десислава Тодорова изпрати поздравителен адрес,

...
Кметът на Община Борован инж. Десислава Тодорова изпрати поздравителен адрес,
Коментари Харесай

Кметът на Борован поздрави най-възрастния жител на селото по случай вековния му юбилей

Кметът на Община Борован инж. Десислава Тодорова изпрати приветствен адрес, почетен плакет и албум на най-възрастния гражданин на селото – Трифон Видаркински, който през днешния ден навършва едновековен празник. 
Видаркински е роден на 3 февруари 1923 година в с. Борован, обл. Враца. Основно обучение приключва в родното си село. 20- одишен взе участие в първата и втората фаза на Втората Световна война, дружно с двамата си братя. След войната работи като шлосер в София, командирован е в Димитровград, където взема интензивно присъединяване при монтажа на машините и стартирането им в употреба на новостроящият се тогава Химически комбинат. Трудовата му биография е написана напълно в Химическия комбинат и Химремонтстрой в Димитровград, където работи и след пенсионирането си. За високи достижения в трудовата си активност е награждаван с доста оценки, най-високите от които са: Орден " Георги Димитров " – златен, Орден " Червено знаме на труда ", " Сребърен медал на труда ". Понастоящем живее в село Брястово, Община Минерални бани, обл. Хасково.
Десислава Тодорова се обърна към юбиляра с думите:
" Уважаеми господин Видаркински, 
Поднасям своите най-сърдечни поздравления във връзка 100-годишния Ви празник. Това е паметно събитие малко са тези, които имат опцията да преминат през тестванията на цялостен един век. Поздравявам Ви от все сърце и съм радостна, че имам опцията да изразя почитта си към човек с толкоз богат витален опит. 
Пожелавам Ви здраво здраве, наслада и благополучие! Съхранете бодростта и силата на духа си, насъбрания през годините опит, с цел да можете да ги предадете на внуци и деца, на подрастващите генерации и обичаните от Вас хора!
Честит празник! "
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР