Кметът на община Благоевград Илко Стоянов и кметът на Дъбрава

...
Кметът на община Благоевград Илко Стоянов и кметът на Дъбрава
Коментари Харесай

Георги Мечков бе коронован за Цар на виното в село Дъбрава. Кметът Илко Стоянов награди отличени винопроизводители

Кметът на община Благоевград Илко Стоянов и кметът на Дъбрава Методи Стоянов "короноваха " Георги Мечков за Цар на виното за 2022 година и неговите подгласници Константин Траянов и Стоян Колев. Кметът поздрави присъстващите на Празника на виното.

„ Радвам се, че сме дружно на този празник, с който се отдава респект към една от най-разпространените трудови действия на българина - лозарството и винопроизводството, почитта към земята и това, с което тя ни подарява. Празникът в село Дъбрава е обичаен към този момент, спазването на старите ритуали и обреди е отличен образец за младото потомство. Българските обичаи би трябвало да се съхраняват, опазват и предават на нашите деца! Традициите са живи! “, сподели в част от словото си кметът Стоянов.

По остарял български бит лозето бе зарязано, като в лозовите масиви на Дъбрава пристигна и самият Трифон. С благопожелания, обичаят съблюдаваха кметът на община Благоевград Илко Стоянов, ръководителят на Общинския съвет Радослав Тасков, кметът на село Дъбрава Методи Стоянов и най-младият лозар. По-късно формалните лица връчиха грамоти на отличени локални винопроизводители.

За „ Най-добро алено вино “ на Тодор Тодоров, „ Най-добро бяло вино “ за Нено Больовски, „ Най-добро розе “ - Костадин Ханджийски, „ Най-пенливо вино “ на Николай Стойнев, за „ Най-омайно вино “ на Славчо Тренчев, „ Най-бурно вино “ на Николай Попов, за „ Най-пивко вино “ на Асен Ерделски, дълготраен цар, „ Най-мераклийско вино “ – Людмил Огнянов, за „ Най-деликатно вино “ на Иво Михайлов, „ Най-сгряващо вино “ – Петър Бачев и грамота за „ Божествен балсам “ получи Калоян Ерделски.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР