Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов даде символично начало

...
Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов даде символично начало
Коментари Харесай

Кметът Камбитов направи първа копка по проект „Обновяване на многофамилни жилищни сгради“

Кметът на община Благоевград доктор Атанас Камбитов даде алегорично начало на строително- монтажните действия по план „ Обновяване на многофамилни жилищни здания в община Благоевград “. Общата стойност на плана възлиза на 5 199 941,19 лева

„ Правим алегорична копка на следващия план за енергийна успеваемост по Оперативна програма „ Региони в напредък “ 2014-2020. С тези 22 нови здания в Благоевград, дружно с Националната стратегия, се приближаваме до 200 санирани блока. 22 блока, към 250 фамилии, на които ще им бъдат актуализирани жилищата. Финансирането е напълно Европейско и Национално, като Община Благоевград не отделя средства от бюджета. “, сподели кметът Камбитов в своето одобрение и пожела триумф на строителите и да се оправят с дейностите в период.

Той се обърна към присъстващите, които живеят в жилищата, като най- сериозен контрол, който да алармира, в случай че има забележки. „ След като санираме блока, ще изградим една детска площадка, която ще бъде подаяние от нашия евродепутат Андрей Новаков “, добави още кметът доктор Атанас Камбитов, с което доста зарадва жителите в региона.

Отец Николай от храм „ Въведение Богородично “ отслужи водосвет за здраве и безпроблемно протичане на дейностите по плана. След това бе направена и алегорична копка на ул. „ Александър Стамболийски “ №24/ ул. „ Хилендар “ №1.

На събитието участваха ръководителят на Общински съвет Радослав Тасков, заместник-кметовете Христина Шопова и Иво Николов, общественици, жители.

Минути преди церемонията, бе дадена и конференция, на която бяха показани параметрите на плана. Той обгръща няколко обекта, които ще бъдат подложени на намеса.Проектът включва поправки на жилищна постройка с административен адрес: гр. Благоевград, ул. „Арсени Костенцев“ № 4, 6-8; ул.“Арсени Костенцев“ № 10, 12, 14; ул.“Аргир Манасиев“ №1, вх.А и вх.Б; бул.“Св.св. Кирил и Методий“ №6 вх.А и вх.Б; пл.“Христо Ботев“ №2, 4, 6; ул.“Марица“ № 13; Св.св. Кирил и Методий“ №16; бул.“Св.св. Кирил и Методий“ №27; ул.“Ангел Кънчев“ №18, 20, 22; ул.“Катина и Никола Хайдукови“ №68; ул.“Катина и Никола Хайдукови“ №70; ул.“Александър Стамболийски“ №24; „Хилендар“ №1; ул.“Тодор Александров“ №49А; ул.“Иван Михайлов“ №8.

Основните цели на плана са да се понижи потреблението на електрическа сила посредством въвеждане на енергоспестяващи ограничения в жилищните здания, да се реализира по-чиста околна среда посредством понижаване на нездравословните излъчвания на парникови газове в атмосферата.

С реализация на плановите действия ще се реализира повишение на енергийната успеваемост и съкращаване на енергопотреблението в многофамилните жилищни здания. С осъществяването на плана ще бъдат обезпечени и по-добри условия на живот и топлинен комфорт за жителите на многофамилните жилищни здания.
 kopka  4  1-1  05  04
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР