Кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов бе награден от

...
Кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов бе награден от
Коментари Харесай

Кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов бе награден от Фондация „Искам бебе“

Кметът на Община Благоевград доктор Атанас Камбитов бе награден от Фондация „ Искам бебе “ със статуетка „ Ангели на благодарността “, която бе връчена  за дейната и целенасочена политика на Община Благоевград в годишното подкрепяне на двойки с репродуктивни проблеми. „ Община  Благоевград отделя  и тази години 200 000 лв. за „ Ин витро “ процедури, нищо че има Национално финансирането, тези пари ще бъдат за тези, които не са финансирани по него “, безапелационен бе кметът доктор Атанас Камбитов.
 1  2  4
Официалната гала по награждаване се организира през днешния ден под патронажа на ръководителя на Народното събрание  Цвета Караянчева. Статуетките са направени особено за събитието от Бояна Пеева, художник и ваятел. С „ Ангели на благодарността “ бяха отличени министър ръководителят на Република България Бойко Борисов, финансовият министър Вадислав Горанов  за изпълненото заричане от Правителството и обезпечаване на финансиране на 4 ин витро опита за нуждаещи се пациенти и финансиране на заледяване на яйцеклетки на онкоболни дами. Всичко това слага България на едно от челните места в Европа за грижа към пациентите с репродуктивни проблеми. Екипът на фондация „ Искам бебе “ награди зам. -министъра на опазването на здравето Бойко Пенков, лекари, регионални шефове, кметове и донори.

Всяка година, кандидатстващите за ин витро процедури в Община Благоевград се усилват. Благодарение на политиката, която кметът на община Благоевград доктор Атанас Камбитов и екипът му организират в посока увеличение броя на фамилиите, които получават средства за ин витро, бюджетът за процедурата се е нараснал повече от двойно от 2012 година насам.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР