Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов бе на работно

...
Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов бе на работно
Коментари Харесай

Кметът на Благоевград се срещна с представители на ЕНП в Брюксел

Кметът на община Благоевград доктор Атанас Камбитов бе на работно посещаване в Брюксел по покана на евродепутата Андрей Новаков. Кметът доктор Атанас Камбитов, дружно с народни представители и кметове от Благоевградска област, както и общински съветници организираха срещи, на които бяха разисквани цели за България, измежду които разговорът на локално равнище с жителите, за по- добра осведоменост за предоставяните благоприятни условия от Европейския съюз, оповестиха от общината.

В рамките на визитата бяха извършени и диалози за вложенията в образованието, поощряване на локалната стопанска система и предприемачество. Осъществени бяха срещи с Ламберт Ван Нистелрой, част от ЕНП, от който се чака поддръжка по отношение на кохезионната политика. Делегацията се срещна още и с Хайнц-Петер Кнап, общоприет секретар на Европейската Народна Партия, както и с Марлен Симеон, консултант по обществена и териториална кохезия в Съвета на европейските общини и райони.

При срещата с евродепутата Андрей Новаков бе разискван и въпросът за европейските стратегии за вложения, за които се чака да се реализира още по-добро финансиране за България, както и бъдещи начинания и мероприятия, за популяризирането на селския туризъм в района. Кметът на Благоевград доктор Атанас Камбитов и делегацията бяха измежду гостите по време на представянето на новата самодейност на Екологичен потенциал WiFi4EU.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР