Кметът на община Банско Стойчо Баненски подписа договор с фирма

...
Кметът на община Банско Стойчо Баненски подписа договор с фирма
Коментари Харесай

Започва ремонт на 60-годишната сграда на Спешния център в Банско

Кметът на община Банско Стойчо Баненски подписа контракт с компания „ МИЛЕ ИНЖЕНЕРИНГ “ ЕООД, която завоюва публичната поръчка за обект „ Въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост, главен ремонт и обезпечаване на досегаемост на средата за постройка Здравно заведение, находящо се в гр. Банско, ул. „ Цар Симеон ” No72 “, по Проект „ Красива България ”.

В продължение на четири месеца Спешният център в Банско ще бъде ремонтиран и осъвременен. Финансирането на дейностите е по Проект „ Красива България “ на Министерство на труда и обществената политика. Стойността на плана възлиза на 202 370 лева без Данък добавена стойност, като, според условията на програмата, 54% са обезпечени от бюджета на Общината.

Сградата на Спешния център е издигната през далечната 1964 година и макар солидния строеж, нейните индикатори за топлоефективност са надалеч от актуалните критерии и условия. Силно амортизирани и развалени са покривната структура и дограмата.

Министерство на здравеопазването също ще влага в обекта, с цел да се приведе ФСМП – Банско в сходство с условията на новите правила на медицински стандарт " Спешна медицина ", което включва вътрешно преустрояване и повсеместен ремонт на първи етаж от постройката.

Изпълнението на плана за главен ремонт и въвеждане на ограничения за успеваемост на постройката на Спешния център е сериозна стъпка в реализирането на общинската здравна политика за привеждане на материалната база в сходство със актуалните правила и условия за качествени здравни услуги, отговарящи на потребностите на община Банско.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР