Кметът на община Асеновград д-р Христо Грудев откри официално ремонтираната

...
Кметът на община Асеновград д-р Христо Грудев откри официално ремонтираната
Коментари Харесай

Приключи ремонтът на Спортна зала "Асеновец" в Асеновград

Кметът на община Асеновград доктор Христо Грудев откри публично ремонтираната Спортна зала " Асеновец " в града, оповестиха от общинския пресцентър.
 
" Толкова огромен ремонт на този състезателен обект не е осъществяван повече от 20 години. Смятам, че ремонтните действия ще спомогнат залата да стане по-топла през зимата, по-прохладна през лятото и по-приветлива за тренировки и осъществяване на събития и мачове. Благодарен съм на Вашите треньори, които поставят старания за развиването Ви в региона на спорта. Приветствам и поддръжката, която откривате в лицето на Вашите родители и учители, с цел да постигате триумфи. Спортът, с който се занимавате, не постоянно ще Ви извиси на олимпийски висоти. Но той ще построи у Вас дисциплинираност и ще Ви донесе другарства, които ще останат за цялостен живот. Община Асеновград постоянно е полагала старания за възстановяване на спортната база, с цел да се обезпечи опция за по-добри условия за тренировки. Финансово се подкрепят и клубовете. Не забравяйте, че в мое лице, като кмет на общината, постоянно ще намерите другар и сътрудник ", сподели пред присъстващите кметът Грудев.
 
В края на събитието треньорите благодариха публично на градоначалника за полаганите старания спортът да върви напред, като показаха, че правят оценка направеното в последните години.
 
На събитието стана ясно, че общината ще кандидатства с план за енергийна успеваемост на същата спортна зала. Целта е да бъде построена термоизолация. Припомняме, че най-големият проблем на Спортна зала " Асеновец " беше покривът, от който течеше вода при всеки дъжд. Правен е непълен ремонт преди към 7 години, който обаче не е бил задоволителен, с цел да спрат течовете.
 
Към момента на покрива са направени мембранна хидроизолация и топлоизолация. Сградата е боядисана от вътрешната страна, извън (където е необходимо) е изкърпена мазилката и сменена дограмата на цялата зала. На II етаж е напълно ремонтирана някогашната зала за битка.
 
 Д-р Христо Грудев със строители Д-р Христо Грудев със строители Източник: Община Асеновград
За трите минали години от ръководството на доктор Христо Грудев, като кмет на община Асеновград, от мандат 2019 година - 2023 година, се вложиха значително финанси в поправяне и създаване на спортни уреди на територията на цялата община.
 
 Д-р Христо Грудев (вляво) Д-р Христо Грудев (вляво) Източник: Община Асеновград
Освен ремонтът на Спортна зала " Асеновец ", се обособиха и трибуни с над 850 места за сядане на стадион " Шипка " в Асеновград. Водят се диалози с община Пловдив за закупуване на още седалки. Построи се чисто нова спортна зала в с. Тополово. Направи се главен ремонт на залата за повдигане на тежести " Иван Веселинов " в града.
 
 Приключи ремонтът на Спортна зала Приключи ремонтът на Спортна зала " Асеновец " в Асеновград Източник: Община Асеновград
Изградени са няколко спортни площадки в Асеновград и обитаемоте места на общината. Направи се велоалея. Започва строителство на нови спортни площадки в асеновградските ОУ " Отец Паисий " и ОУ " Христо Ботев " и други
 
Не на последно място - планувано е създаване на чисто нов състезателен комплекс, за който се обмислят разновидности за финансиране, само че заради инфлационните процеси и неналичието на постоянно държавно управление към този момент 2 години, затрудняват действието на администрациите в страната, като цяло.
 
 Приключи ремонтът на Спортна зала Приключи ремонтът на Спортна зала " Асеновец " в Асеновград Източник: Община Асеновград
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР