Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс подписа заповед, с която

...
Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс подписа заповед, с която
Коментари Харесай

Ню Йорк въведе извънредно положение поради недостиг на бебешки храни

Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс подписа заповед, с която разгласи изключително състояние в града заради дефицит на бебешки храни в Съединени американски щати.
Дефицитът на храни за кърмачета, които се правят оценка на 40-50% от пазара в Съединени американски щати, породи, откакто регулаторните органи стопираха индустриалната линия на Abbott, подозирайки, че е инфектирана с патогенни бактерии. Икономическият консултант на Белия дом Брайън Дийс съобщи, че Abbott възнамерява да възобнови производството след към месец. Той съобщи, че пазарът на детски храни се управлява в 90% от три компании и даде обещание да го демонополизира.
"Усилията се поставят в миг, когато Съединени американски щати са изправени пред общонационален дефицит на детски храни, породен от доброволното евакуиране и краткотрайното затваряне на Abbott Nutrition, един от най-големите снабдители на детски храни в страната ", се споделя в изказване на уеб страницата на града.
Кметът Адамс съобщи, че наредбата ще помогне да се подхващат дейности против "всеки търговец на дребно, който желае да се възползва от тази рецесия ", като увеличи цената на продукта. Кметът добави, че във връзка с майките и фамилиите градът ще направи "всичко допустимо ", с цел да им помогне през този интервал.
По-рано говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер заяви, че военновъздушните сили са почнали незабавен импорт на дефицитни детски храни в Съединени американски щати от Европа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР