Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс отговаря на критиките за мигрантската криза: „Всичко е на масата“

...
Хуманитарната криза на южната граница се разпространи в някои от
Коментари Харесай

Хуманитарната криза на южната граница се разпространи в някои от най-големите градове на нацията, с места като Лос Анджелис, Бостън, Чикаго и Ню Йорк се опитват да управляват пристигането на хиляди мигранти, търсещи убежище.

Мигрантски център, който се очаква да приюти до 3000 мигранти на остров Рандъл в Ню Йорк, е най-новият отговор на кризата с пренаселеността на града.

За града беше трудно да намери място, в един момент остави десетки хора да чакат отвън и да спят по тротоарите в хотел Roosevelt в Манхатън, който е превърнат в приемен център.

Повече от 100 000 мигранти са преминали през Ню Йорк от пролетта на 2022 г., а повече от 58 000 все още остават под грижите на града.

Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс каза, че новото съоръжение на остров Рандълс не е признак на напредък, но на криза.

„Най-голямата, според мен, хуманитарна криза, на която градът някога е бил свидетел“, каза той.

Адамс също обмисля използването на затворен федерален затвор като опция за настаняване на мигранти. Ню Йорк прогнозира, че може да похарчи до 12 милиарда долара за кризата през следващите три години.

„Всичко е на масата. Искам да съм наясно с това“, каза кметът. „Всичко е на масата, защото когато хората идват тук, последната спирка е някой да спи на улицата.“

Адамс иска администрацията на Байдън да се намеси и да даде на мигрантите правото да работят.< /p>

„Предшественикът на съня, на насладата от американската мечта е правото на работа“, каза Адамс. „Оставете ги да работят.“

Докато Белият дом подчерта в изявление за CBS News ангажимента си да работи с градове, които приемат пристигащи мигранти, той каза, че Конгресът трябва да одобри допълнително финансиране.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР