Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио обяви отмяна на

...
Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио обяви отмяна на
Коментари Харесай

Кметът на Ню Йорк отмени полицейския час

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио разгласи анулация на полицейския час в града след вчерашните мирни митинги. " Вчера и в петък жителите на нашия град демонстрираха най-хубавото от себе си. Благодаря им ", заяви кметът в особено послание към жителите във връзка митингите против полицейското принуждение след гибелта на Джордж Флойд, съобщи Българска национална телевизия.

По-рано губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо съобщи, че управляващите на града ще стартират да отстраняват рестриктивните мерки, наложени в града на 8 юни заради пандемията на ковид. От 8 юни предприятията за търговия на едро и дребно ще могат да възобновят работата си. Ресторантите и питейните заведения ще продължат да работят с стеснен брой гости.

От идващия понеделник и строителството ще може да стартира работа, също и компании, които се занимават със селскостопански действия, лов на риба и лов, и редица промишлености. Около 400 хиляди души ще могат да се върнат на работа. Служителите ще би трябвало да носят маски, а в някои компании ще бъде въведено всеобщо тестване за вируса. Първоначално Ню Йорк беше щатът, който пострада най-вече от пандемията. В най-лошите дни в щата дневно умираха над 700 души, а повече от 3 хиляди биваха приети в болница.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР