Кметът на Ню Йорк Бил Де Блазио нареди днес неваксинираните

...
Кметът на Ню Йорк Бил Де Блазио нареди днес неваксинираните
Коментари Харесай

Кметът на Ню Йорк нареди задължителна ваксинация за морбили

Кметът на Ню Йорк Бил Де Блазио подреди през днешния ден неимунизираните поданици в квартала Уилямсбърг на Бруклин наложително да се имунизират против морбили, заяви Българска телеграфна агенция, като цитира международните организации.

Де Блазио разгласи изключителна здравна обстановка в четири зони на Уилямсбърг. " Близо 300 души се заразиха с инфекциозното заболяване, което може да има съдбовен излаз ", сподели Де Блазио на конференция, която даде в Уилямсбърг, осведоми " Ройтерс ". Той напомни, че преди две години в града са били регистрирани единствено два случая на болест с морбили. " Много значимо е хората да схванат, че имунизацията против морбили работи - тя е сигурна, ефикасна и изпитана във времето ", сподели кметът. Той предизвести да не се вършат " морбили-партита ", на които родителите излагат децата си на инфекцията от морбили, с цел да им основат имунитет, показва ДПА.

Съгласно разпореждането на кмета всички, които са изложени на риск от болест, би трябвало да бъдат имунизирани. В противоположен случай ще им се постанова санкция от 1000 $. Най-много случаи на болест с морбили бяха регистрирани в огромната общественост на ортодоксалните евреи в Уилямсбърг.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР