Кметът на Ница Кристиан Естрози призова френските медицински власти да

...
Кметът на Ница Кристиан Естрози призова френските медицински власти да
Коментари Харесай

Кметът на Ница поиска разрешение за закупуване на руската ваксина

Кметът на Ница Кристиан Естрози прикани френските медицински управляващи да му дадат опция да даде на своя район съветската ваксина Спутник V, оповестява РИА Новости.
Естрози съобщи, че самият той може да обезпечи закупуването " непосредствено за метрополиса Ница (Ница-Лазурен бряг) ", само че в същото време се обръща към управляващите на страната. „ Моля медицинските управляващи да ми дадат позволение за това “, сподели Естрози пред France Bleu. Той разгласява откъс от изявлението си в Twitter.
На въпрос по какъв начин има намерение да реализира това, Кристиан Естрози съобщи, че Ница е " интернационална столица с връзки ", което бе доказано предходната пролет при доставките на маски, които Ница съумя да обезпечи за своите поданици, за разлика от останалата част на Франция.
" Затова упорствам за по-голяма децентрализация, която да ни даде пълномощия, които ще ни разрешат да бъдем по-ефективни ", прибавя кметът на Ница.
В началото на март европейският регулаторен орган EMA разгласи началото на процедура за постепенна експертиза на съветската ваксина. Агенцията чака, че оценката на препарата ще се извърши в по-кратки периоди, само че към момента не може да уточни датата на утвърждение на лекарството.
Френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан съобщи по-рано, че в случай че съветската ваксина против Ковид-19 Спутник V получи утвърждението на европейските и френските регулатори, тогава няма да има блокиране на нейното приложение.
Ваксината Спутник V е записана от Министерството на здравеопазването на Руската федерация през август 2020 година, създадена е от Научноизследователския център по епидемиология и микробиология „ Гамалея “. Научното списание Lancet разгласява резултатите от третата фаза на клиничното проучване на Спутник V, потвърждавайки нейната висока успеваемост и сигурност. По време на клинични изпитвания във фаза III Спутник V показва високи равнища на резултатност, имуногенност и сигурност - ефикасността на имунизацията е 91,6 %. Както означи шефът на Центъра „ Гамалея “ Александър Гинцбург, съветската ваксина обезпечава стопроцентова отбрана против тежки и умерени случаи на коронавирусна зараза. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР