Кметът на Ница Кристиан Естрози категорично се противопоставя на приемането

...
Кметът на Ница Кристиан Естрози категорично се противопоставя на приемането
Коментари Харесай

Кметът на Ница заяви, че няма да приема афганистански бежанци в града

Кметът на Ница Кристиан Естрози изрично се опълчва на приемането на нови в града, като аргументира позицията си с опасения за сигурността на жителите на града. Съответното той съобщи в ефира на радио RTL.

„ Не, не желая да одобрявам бежанци тук, това е явно. Нашият град стана жертва на тероризъм преди няколко години “, акцентира Естрози, припомняйки терористичната офанзива на 14 юли 2017 година на Английската алея, когато камион връхлетя група хора и умъртви 86 души, а също и за нападението против енориаши на черква в Ница, при което починаха трима души, съобщи организация Фокус.
 Германското разузнаване е определило рухването на Кабул преди септември като „ малко евентуално “ Германското разузнаване е определило рухването на Кабул преди септември като „ малко евентуално “
Федералната разследваща работа на Германия е била на мнение, че завладяването на столицата на Афганистан от талибаните е малко вероят...

В тази връзка ръководителят на градската администрация прикани за строга миграционна политика, по-специално посредством основаване на пунктове за приемане на молби за леговище отвън страната. „ Това е належащо, с цел да не се подават молби за леговище след идване във Франция, а в консулствата, на границата. Необходимо е да се разиска координацията на интернационално равнище във връзка с контрола [на границите] и репатрирането “, предложи Естрози.

Той се застъпи за по-мащабни опити с потреблението на високи технологии, с цел да се подсигурява сигурността в градовете. Кметът напомни, че в Ница има 3,8 хиляди външни камери за видеонаблюдение, само че кметството не може да получи позволение да употребява система за различаване на лица за следене на екстремисти, нарушители или противозаконни мигранти.

„ Трябва да разберете, че завземането на властта от талибаните е опасност за сигурността на западния свят и свободните страни. Международната общественост би трябвало да координира напъните “, сподели Естрози.

Ръководителите на администрации на други огромни градове във Франция не споделят позицията на Естрози и доста, в това число кметовете на Гренобъл, Лил, Лион, Марсилия, Руан, да вземем за пример, показаха подготвеност да одобряват афганистански бежанци. Париж, където през 2015 година се случиха най-кървавите терористични офанзиви в историята на Петата република, също се готви да одобри бежанци от , а кметицата Ан Идалго даде обещание да направи всичко допустимо, с цел да им обезпечи заслужен живот условия.
 Кондолиза Райс: Съединени американски щати избързаха с изтеглянето на войските от Афганистан Кондолиза Райс: Съединени американски щати избързаха с изтеглянето на войските от Афганистан
Бившият държавен секретар на Съединени американски щати Кондолиза Райс счита, че Съединени американски щати са избързали с изтеглянето на войските си от Афганистан. Това докара и до...

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР