Кметът на Несебър Николай Димитров изпрал една част от усвоените

...
Кметът на Несебър Николай Димитров изпрал една част от усвоените
Коментари Харесай

Кметът на Несебър Николай Димитров усвоил 375 млн. лева!

Кметът на Несебър Николай Димитров изпрал една част от усвоените милиони след 16 години ръководство, като вложил в закупуването на два огромни хотела в „ Слънчев бряг “ – „ Феста М “ и хотел „ Баваро “, за което Narod.bg към този момент писа. Официалните притежатели са подставени лица на кмета – Лъчезар и Станимир от Ямбол. Двамата стоят зад скандалната си компания, която през 2013 година купи дюните в Несебър от кумеца на Борислав Михайлов – Боби Перуката, президентът на БФС.

Предвид събитие, че двамата безусловно идват в Несебър, откакто Николай Димитров е изкарал към този момент 3 години като кмет през първият си мандата и стартират да строят на най-апетитните места в общината, доста хора стартират да питат от кое място се появяват тези двамата младежи и кой е техният настойник?

Факт е, че за три години компаниите на Лъчезар и Станимир безусловно съумяват да застроят всички атрактивни имоти на първа линия в община Несебър, само че по този начин и никой не е наясно от кое място идват парите за тази огромна активност.

Подозренията сочат, че те са перачите на откраднатите пари от община Несебър от Николай Димитров откакто двамата се снабдяват и с хотел „ Мелницата “ в град Несебър, в който има вграден монумент на културата, а точно вятърна мелница.

Всичко очевидно е добре проведено и върви по проект, до момента в който не става издънката с покупката на дюните в Несебър и експлоадирането на абсурда, в който кметът Николай Димитров истински Юда отхвърля да познава Лъчезар и Станимир персонално. Каква, обаче, е истината? Не единствено че ги познава, само че даже сламените човечета са му комшии, тъй като са си построили къщи до неговата!

След абсурда „ Дюнигейт “ Станимир и Лъчезар безусловно афишират обществено, че са банкрутирали и приключват строителната си активност по морето, продават и хотел „ Мелницата “. Това е следващата неистина, тъй като двамата стартират огромно строителство в София, за което още веднъж никой не е наясно кой го финансира? Аферистите настояват обществено, че за дюните в Несебър са заплатили към 4 милиона лв. и че след тази договорка са във банкрут. Дали обектите в София се финансират от лицето Николай Димитров с парите, които „ заделя “, до момента в който ръководи община Несебър, е работа на КПКОНПИ и прокуратурата да потвърдят. През 2023-а двамата близки другари на безконечния кмет на Несебър още веднъж се появяват в общината, купувайки хотел „ Баваро “ в к.к. Слънчев Бряг от лицето Йонко Здравков Бакалов, притежател на компания „ Феникс- 99 “ ООД, чийто заемодател по същото време се явява и Община Несебър.

Паралелно с покупката на хотел „ Баваро “ положителните другари на кмета стартират и градеж на комплекс от къщи в местността Акротирия единствено на метри от брега на морето още веднъж в огромна непосредственост с дюните, с които се прочуха в цяла България.

Според нашите източници има индикации, че скритият притежател на хотелите на двамата бабаити е точно Николай Димитров, тъй като когато стартира летният сезон, втората му младоженка – Нурдживан Ферад Димитрова, е в хотел „ Баваро “ и се разпорежда напълно на личния състав, доведен от Турция. Мнозина са ставали очевидци по какъв начин Нурдживан, която скоро ще стане на 50, заповядва на личния състав като притежател даже до момента в който обядва и вечеря в хотелския ресторант цяло лято. Нали не вярвате, че засуканата кметска невяста ще се цани за шеф на заплата тъкмо в „ Баваро “?

Интересното е и друго – че хотел „ Баваро “ е закупен от компания „ Глион “ ЕООД преди покупката на хотела „ Феста М “. Предвид финансовите доклади хотелът не е бил на голяма облага през годините, с цел да може да отдели няколко милиона евро за покупката на втори хотел от новият му притежател.

Тук би трябвало да отбележим, че главните играчи в схемите на несменяемия към този момент 16 години кмет на Несебър закупуват компанията с активите очевидно на мощно занижени цени, с цел да не платят напълно договорката и да не внесат големи налози в интерес на община Несебър и Данък добавена стойност ставка на страната. 

И тук още веднъж би трябвало да се запитаме от кое място сдружението с лимитирана отговорност с шеф подставеното лице от Хасково Георги Климентов се снабди с няколко милиона лв., с цел да плати  за хотел „ Баваро “?

Но в случай че си мислите, че това е всичко, то значи въобще не познавате Николай Димитров – тъкмо преди покупката на хотел „ Баваро “ от околните му Лъчезар и Станимир кметът безусловно построява нова улица в курортен комплекс Слънчев Бряг, естествено, за сметка на община Несебър, като по права линия тази нова улица приключва тъкмо пред… вратите на хотел „ Баваро “.

Тук би трябвало да отбележим, че очевадно градоначалникът е желал да улесни гостите на хотела при влизането в курорта от околовръстния път, тъй като цяло лято правата беше отворена за придвижване и никой не посмя да я затвори в края, в който граничи с околовръстният път. Защо ли? Според специалисти тази улица скоро няма да се свърже с околовръстното, само че фактът, че новата улица бе направена за сметка на община Несебър в интерес на частните ползи на скрития притежател на хотел „ Баваро “. Въпрос на време е Димитров и екипът му в общината, в случай че отново бъде определен за кмет, да измислят метод по какъв начин да заобиколят за следващ път закона и улицата да бъде отворена и идващото лято откъм околовръстното, най-малко единствено за влизане. Според осведомени със схемите на Николай Димитров в последните 16 години в община Несебър от бюджета на общината са усвоени близо 1 милиард лв. под формата на поправки на градинки, улици, детски площадки, тротоари, градеж на улици, здания, замяна на улично осветяване, които се вършат с публични поръчки от компании до кмета и един общински консултант с името Костадин Нищелков. Да прибавим към тях и стотици милиони, усвоени по европейски стратегии още веднъж от компании, близки не до локалната власт, а единствено и само до кмета Николай Димитров и един или най-вече двама общински съветници, излиза наяве, че над 1.5 милиарда лв. са усвоени от „ наши предприемачи “.

Според осведомени с неписаните цени в общината минималната комисионна за печелене на поръчка в Несебър е сред 20% и 30% – ресто или п -друг метод казано от цената на строително-монтажните работи би трябвало да се върнат 20% или 30% персонално към кмета или неговите хора. Така излиза, че крайната сума е близо 375 милиона лв., „ усвоени “ някъде по чекмеджетата за последните 16 години. В града от дълго време се приказва, че се крадат десетки милиони лв. на година, само че до момента никой не беше наясно по какъв начин тези пари се изпират от лицето Димитров и в какво се влагат. Вече е ясно – с подставени лица се купуват хотели, парцели, земи, строят се здания, които един ден ще станат благосъстоятелност на Николай Димитров и наследниците му, а дали някой ще проверява още веднъж въпросния кмет и бандата му съучастници за всички далавери в община Несебър, ще разберем доста скоро.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР