Кметът на Москва Сергей Собянин обяви, че заводът на Москвич

...
Кметът на Москва Сергей Собянин обяви, че заводът на Москвич
Коментари Харесай

Заводът „Москвич“ ще заработи през декември

Кметът на Москва Сергей Собянин разгласи, че заводът на „ Москвич " (бивш Renault Russia) в столицата ще стартира да работи в края на 2022 година В диалог с съветския министър председател Михаил Мишустин градоначалникът кметът означи, че „ автомобилният превоз е претърпял сериозен неуспех тази година ", само че „ благодарение на Министерството на индустрията " производството на възродената марка „ Москвич " ще започва през декември.

Плановете, предвиждащи заводът в Москва да стартира да създава „ Москвич " до края на 2022 година, бяха обявено още през лятото. Сега беше конкретизирано, че до края на годината от конвейера ще слязат 600 автомобила, 200 от които са електрически. През 2023 година размерът на произвеждане би трябвало да бъде повишен до 50 000 бройки

На първо време предприятието ще създава коли по метода на сглобяване на подготвени комплекти, като това съвсем несъмнено ще бъдат китайски модели JAC. В бъдеще обаче „ Москвич " има намерение да създаде две свои лични платформи с надълбоко равнище на локализация, които ще образуват основата на коли с мотори с вътрешно горене и с електрическо задвижване.

За да се случи всичко това, в завода ще бъдат вложени 5 млрд рубли (около 82 милиона долара). Парите ще дойдат от бюджета на кметството на Москва, както и от производителя на камиони КАМАЗ. Именно той ще бъде и сътрудник в производството на новите транспортни средства дружно с JAC Motors.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР