Кметът на "Младост" Десислава Иванчева, нейната заместничка Биляна Петрова и

...
Кметът на "Младост" Десислава Иванчева, нейната заместничка Биляна Петрова и
Коментари Харесай

Светнаха като коледна елха - как се белязват банкноти

Кметът на "Младост " Десислава Иванчева, нейната заместничка Биляна Петрова и някогашният кмет на региона Петко Дюлгеров бяха задържани във вторник със 70 хиляди евро рушвет. Банкнотите са били маркирани и, по думите на ръководителя на Специализирната прокуратура Иван Гешев, всички по веригата, взели присъединяване в незаконната скица, са "светнали като коледна елха ".

Как се маркират пари, когато това е належащо за откриване на закононарушение, показва за NOVA притежателят на частна криминалистична лаборатория Иван Савов.

Доказателствата за Иванчева - "всичко, за което един прокурор може да мечтае”

„ За задачата се употребява химическо вещество, чието разпространяване у нас е под необикновен надзор. Въпросното вещество е безусловно невидимо и няма име”, изясни Савов.

Банкнотата се обработва от експерт с ръкавици. Отпечатъците на индивида, който пипне към този момент покритите с веществото пари, се виждат при осветление с ултравиолетова светлина.

„ Веществото остава дълго време – няколко денонощия, върху кожата или облеклата на този, който е докосвал белязани пари или вещи”, изясни специалистът.

Той сподели, че при следствие се разказват и серийните номера на банкнотите.

Адвокат за задържаните кметици: Изключително унизително

Вицепремиер за ареста на Иванчева: Малко се мина границата

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР