Кметът на Младост Десислава Иванчев е поискала президентът Румен Радев

...
Кметът на Младост Десислава Иванчев е поискала президентът Румен Радев
Коментари Харесай

Кметът на "Младост" иска президентът да наложи вето на закона за устройство на Соофия

Кметът на " Младост " Десислава Иванчев е поискала президентът Румен Радев да наложи несъгласие върху единствено една от признатите в средата на предходната седмица от Народното събрание промени в Закона за устройство и застрояване на Столичната община.

От районната община пишат, че Иванчева има подозрения в това, че една от измененията дава опция да се позволява застрояване в зелени площи. Така районният кмет желае президентът да наложи несъгласие на параграф 28, който съгласно нея планува смяна на предназначението на терените с промени на подробните им устойствени проекти (ПУП).

" Това може да се направи от всеки притежател на парцел, очакван за " озеленена повърхност за необятно публично прилагане ", бил той частен притежател, община или държавен парцел. Впоследствие заповедите за изменение на съответния Подробен устройствен план от зелена повърхност в нещо друго към този момент не подлежат на обжалване ", пиша от регион " Младост ".

Според Иванчева условието в параграфа за привеждането на зелените площи " с предвижданията на настоящия Общ организационен проект (ОУП) " ще даде благоприятни условия за строилството, тъй като този проект дава " общи, генерални насоки за избрани територии и зони " и " даже една територия да е предопределена за зелена повърхност или парк по Общ устройствен план, то в същата зона с Подробен устройствен план е възможно да се отреждат обособени парцели за друга активност (спорт, рекреация, публични заведения и други) и по този начин да бъде възможно застрояване ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР