Кметът на Мариупол Вадим Бойченко заявява, че животът на хората,

...
Кметът на Мариупол Вадим Бойченко заявява, че животът на хората,
Коментари Харесай

Животът на хората в Мариупол е в ръцете на Путин

Кметът на Мариупол Вадим Бойченко декларира, че животът на хората, които са блокирани в опустошения град, е в ръцете на Владимир Путин. В изявление за Reuters Бойченко показва отчаяние от темповете на евакуация от началото на войната. Не един път, даже в множеството случаи, контрактуваните и оповестени коридори за евакуация от Мариупол или се проваляха, или бяха спирани поради обстрел, за който взаимно се упрекваха съветската и украинската страна.

" Важно е да разберем, че животите, които към момента са там, са в ръцете единствено на един човек - Владимир Путин. И всички смъртни случаи, които ще се случат след този миг, също ще бъдат в неговите ръце ", сподели Бойченко.

Бойченко декларира още веднъж, че Русия е " подкопала тази евакуация " и това е почнало още в първите дни на март месец.

Кметът споделя, че съветските представители са поискали карта за евакуация, която им е предоставена, също по този начин и да им се даде броя на квалифицираните рейсове. " И те унищожиха и унищожиха всички тези места, унищожиха нашите рейсове. "

По думите на Бойченко не е имало проекти за евакуация, а проект за заличаване. 90% от югоизточния пристанищен град е бил развален или опустошен. Около 100 000 души остават блокирани в града, а бойците и цивилните в стоманодобивния цех " Азовстал " нямат желание да се предават. " Важно е да се разбере, че животите, които към момента са там, са в ръцете единствено на един човек - Владимир Путин ".

" Днес на всички равнища приказваме единствено за едно - че ни е належащо преустановяване на огъня, че ни е нужна цялостна евакуация на 100 000 поданици на Мариупол, които са пленници на съветските сили, и че би трябвало да освободим всички хора, които се намират в " Азовстал ".

Преди два дни Русия разгласи, че след близо два месечна блокада, големи опустошения и извънредно тежка филантропична злополука Мариупол се намира под контрола на съветските сили, а съветският президент Владимир Путин спря щурма над " Азовстал " с претекст да резервира живота на съветските войни. Нареди обаче обсада, която да не разреши и " пиле да прехвъркне ". Американският президент Джо Байдън обаче изрази подозрение, че целият Мариупол се намира в съветски ръце.

" Войниците не желаят да се предадат, те са подготвени да си тръгнат единствено с оръжие в ръце и да продължат да пазят нашата татковина, нашата Украйна ", съобщи Бойченко, който стана кмет през 2015 година

Бойченко съобщи, че към момента има вяра, че може да се направи нещо, с цел да се помогне на блокираните в града, макар неуспеха на съглашението за преустановяване на огъня тази седмица.

Градската администрация счита, че от началото на войната са починали десетки хиляди поданици на Мариупол, като в същото време признава, че е мъчно да се дефинира точният брой на починалите, защото боевете не престават.

Вчера сателитни фотоси на американската компания Maxar Technologies, демонстрираха всеобщ гроб, който се разраства в последните седмици.

Според Бойченко фотосите са доказателство, че съветските сили погребват тела, с цел да прикрият мащаба на убийствата в града.

Русия отхвърля, а всички доказателства дефинира като инсценировки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР