Кметът на Мадара Неделчо Неделчев обяви, че напуска партията на

...
Кметът на Мадара Неделчо Неделчев обяви, че напуска партията на
Коментари Харесай

Кметът на Мадара напусна ИТН. От нас се иска само да ръкопляскаме |

Кметът на Мадара Неделчо Неделчев разгласи, че напуща партията на Слави Трифонов " ИТН “ поради " обидното отношение на управлението към редовите членове и опитите на групировката да заобиколи Изборния закон, макар гръмко прокламираните правила за бистрота и правда ".

Основното му обвиняване към Има Такъв Народ обаче е, че партията на шоумена е " изменила на твърдо декларираните си позиции, че няма да работи със статуквото и с хора от статуквото ", оповестиха БНР и уеб страницата Radian.bg.

Според него понятието статукво е разтегливо разбиране и макар първичните планове, в Има Такъв Народ имало хора от статуквото от ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. Той недоумява и за какво Национална движение „Симеон Втори", която взе участие в два кабинета дружно с Движение за права и свободи, се счита за допустима от управлението на Има Такъв Народ.

" За мен Николай Василев е твърдо човек от статуквото, той е работил в две държавни управления с Движение за права и свободи, той е виновен за построяването на държавната администрация, която по негово време се усилва два пъти. А ние го предлагаме за министър председател. И никой не ни изяснява за какво ", разяснява Неделчев.

Неделчев упреква управлението на Има Такъв Народ и в това, че не зачита личните си членове и гледа на тях като на аудитория, която би трябвало единствено да ръкопляска, само че няма право на глас и на мнение.

Кметът на Мадара беше шести в депутатската листа на Има Такъв Народ и единствен от всички претенденти направи преференциална акция в последните дни преди вота, само че имаше неприятности поради това още преди изборите.

" Ръководството на Има Такъв Народ даде да се разбере, че на претендентите не е позволено да работят за преференции. По този метод партията се опита да заобиколи Изборния кодекс, в който категорично е посочена опция за преференциален избор ", съобщи Неделчев и добави, че на никое място в България претендентите на партията не са правили акция за потребление на преференциите. 

Капката преляла на конференцията на зам. ръководителя Тошко Йорданов, която дефинитивно затвърдила решението му да напусне. Неделчев, както и други в Има Такъв Народ, не са подозирали за предавания кабинет.

" И ние, като всички останали, гледахме изказването на Слави Трифонов по малкия екран, с цел да разберем какво прави личната ни партия “, съобщи Неделчо Неделчев.

Отвратен е и от това, че от думите на Тошко Йорданов е станало ясно, че в Има Такъв Народ има два типа хора – политическо управление и експертен екип. " А членовете на партията очевидно са някакво стадо, което би трябвало сляпо да има вяра в политическото управление и в специалистите, и да им ръкопляска. А, и да си заплаща членския импорт ", уточни Неделчев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР