Кметът на Ловеч Корнелия Маринова изрази тревога от финансовите ограничения

...
Кметът на Ловеч Корнелия Маринова изрази тревога от финансовите ограничения
Коментари Харесай

Кметицата на Ловеч притеснена заради финансовите ограничения по строежа на АМ Хемус“

Кметът на Ловеч Корнелия Маринова изрази паника от финансовите ограничавания по градежа на тематиката Автомагистрала " Хемус ". Това е голям удар по общините, тъй като сме подхванали реновиране и рехабилитация на индустриалните зони

" Изказването на министъра на финансите, че това не незабавен ремонт, както и решението, което Министерски съвет взе наскоро, хвърлят в голямо терзание нашата общественост . В тази връзка хората питат - въз основата на какво е взето това експертно решение и мнение, че това не е обект от първостепенно решение? Извършена ли е предварителна оценка на сходството, нещо, което се изисква и за най-малките планове, с цел да се види какво ще е отражението на един или различен план върху развиването на локалната общественост? Очевидно не е. "

След това кметът на Ловеч посочи, че доста от вложителите, които и сега са декларирали предпочитание за работа , се усещат комплицирани от това, което се случва. Кметът акцентира, че доста от компаниите са поели задължения за разширение на производството с оглед вероятността на автомагистралата. След това попита - не се ли тормозят ръководещите от искове?

" Считам също, продължи Маринова, че това е голям удар по общините, тъй като мнозина от общинските управления сме подхванали дейности по реновиране и рехабилитация на индустриалните зони, присъединили сме се в интегрираните проекти за развиване, в създаване на нови паркове и зони. Какво става на процедура с тези наши планове и претовареност на хората? "
 Строежът на Автомагистрала
Строежът на Автомагистрала " Хемус " няма да продължи, обезпокоен Гаджев

ГЕРБ питат по какъв начин ще се харчат средствата, планувани за автомагистралата

Припомняме, в размер на 81 157 840 лв. на Министерство на регионалното развитие за строителството на Автомагистрала " Хемус " до края на 2021 година

Това се случи, откакто от поради блокирани от принципала банкови сметки и това може да докара до краткотрайно прекъсване на построяването на автомагистралата.

Те обясниха, че след принципалът на сдружението - на 25 юни с писмо до комерсиалните банки Комитова ги моли да не позволяват разплащания над избрания от нея предел от 10 000 лева

От сдружението обаче са безапелационни, че сумата е извънредно незадоволителна за естественото му действие. Те акцентират, че с тези дейности се блокира активността по построяването на Автомагистрала " Хемус " и поддръжката на автомагистралите в страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР