Кметът на Киев Виталий Кличко предупреди днес за апокалиптичен сценарий

...
Кметът на Киев Виталий Кличко предупреди днес за апокалиптичен сценарий
Коментари Харесай

Кличко: Апокалипсисът може да се случи

Кметът на Киев Виталий Кличко предизвести през днешния ден за апокалиптичен сюжет за украинската столица тази зима, в случай че съветските въздушни удари против цивилна инфраструктура продължат, само че добави, че в момента  не е належащо жителите да се изтеглят, въпреки че би трябвало да са подготвени и за това, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Киев може да остане без ток, вода и отопление. Апокалипсисът може да се случи, като в холивудски филм, когато няма да е допустимо да продължаваме да живеем в домовете си поради ниските температури ", сподели кметът в изявление за Ройтерс.

" Но ние се борим и вършим всичко по силите си, с цел да подсигуряваме, че това няма да се случи ", съобщи някогашният международен първенец по бокс и кикбокс.



Според него картината е мрачна, в столицата на Украйна не доближават отопляемите убежища,  които да поемат общо 3,6 милиона поданици при положение на цялостно прекъсване на тока, а хората би трябвало да са подготвени за евакуация, в случай че нещата се влошат.

" Подготвили сме съвсем 500 обособени отопляеми центъра досега, само че за град с над 3 милиона поданици това е нищо ", акцентира кметът.

" Ако не престават спиранията на тока, до момента в който температурите останат ниски, за жалост ще сме принудени да изпомпваме водата от постройките ", разясни Кличко: " Иначе водата може да замръзне и да повреди цялата водоснабдителна апаратура, а жилищата да станат изцяло негодни за обитаване ".



Той прикани жителите да си приготвят ресурси от храна и вода, както и да съберат облекла и документите си в подготвеност за бързо тръгване, в случай че отоплението в Киев бъде изцяло изключено. Очаква се през тази зима температурите в града да паднат до минус 15 градуса.

Кличко добави обаче, че все още няма нужда от евакуация, защото столицата изпитва недостиг единствено на 20 % от електроснабдяването, а изискванията са постоянни.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР