Кметът на Киев Виталий Кличко обвини опонентите си, че водят

...
Кметът на Киев Виталий Кличко обвини опонентите си, че водят
Коментари Харесай

Виталий Кличко: Политически противници искат да ме отстранят

Кметът на Киев Виталий Кличко упрекна съперниците си, че водят акция за дискредитирането му и насилственото му премахване от поста след раздор с украинския президент Володимир Зеленски, предава Ройтерс.

Политическото бъдеще на някогашния първенец по бокс е нестабилно след публичния митинг поради по време на съветска офанзива против Киев този месец.

Одит,, откри, че единствено 15% от 4655 бомбоубежища в Киев са подобаващи и единствено 44% са свободно налични, а прокурорите във вторник връчиха публично " уведомление за съмнение " на върховен чиновник по сигурността в Киев, упрекнат в неприятно ръководство.

Кличко разгласява видео известие в " Телеграм ", в което наподобява подлага на критика следствията по отношение на обстановката със скривалищата, осъждайки " безкрайните търсения ", които затрудняват ефикасното ръководство на столицата.

" Днес има тежка акция за дискредитиране на столичните управляващи и персонално на мен самия. Във военно време те внасят безпорядък в ръководството на столицата ", сподели Кличко, застанал пред украинското знаме и пейзаж от Киев.

Кличко, който не загатна Зеленски, разкритикува решението на прокуратурата да сложи под домакински арест ръководителя на общинския отдел за сигурност на Киев след одита и сподели, че е прекомерно рано за политически борби, до момента в който Украйна към момента се бие с съветските сили.

" За обективност ли приказваме и за липса на политически претекстове? Победихме ли към този момент? Няма други провокации, главният проблем е Кличко!? Или някой го сърби още веднъж да овладее столицата ", сподели той.

Кличко, който служи деветата си година като кмет, беше считан за един от най-известните съперници на Зеленски, преди Русия да стартира войната си в Украйна предходната година. Те имаха обществен спор през ноември, когато, създавайки спешни убежища, с цел да помогне на хората с електричество и топлота.

След случая с бомбоубежището Кличко сподели, че носи известна отговорност, само че други са отговорни, изключително назначените от президента.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР