Кметът на карловското село Столетово от известно време е неоткриваем.

...
Кметът на карловското село Столетово от известно време е неоткриваем.
Коментари Харесай

Кмет в Карловско абдикира, селото отива на извънредни избори

Кметът на карловското село Столетово от известно време е неоткриваем. До БЛИЦ Пловдив постъпиха редица сигнали от локални хора, които декларират, че от повече от месец селото е на самотек.

Твърдят, че Иванов през цялото време на избирането си е абдикирал от отговорностите си. БЛИЦ научи, че тази седмица Тодор Иванов ще подаде молба до ОИК да бъде освободен от поста си, комисията надлежно ще сезира президента. Проверка на медията ни откри, че кметът е бил в заплатен отпуск от януари до края на февруари. След това не се е явил на работа. Никой не го е виждал.

Към момента Тодор Иванов не е подал молба нито за заплатен, нито за неплатен отпуск. В кметството висят редица документи, които секретарката няма по какъв начин да подпише, защото не е в пълномощията й. Официално околните на Иванов споделят, че синът им е в чужбина на екскурзия. Мобилният телефон на Тодор Иванов е изключен. В селото се носят клюки, че младият кмет е имал неприятности с органите на реда в Германия.

Селото безусловно виси във въздуха, няма властник, гневят се локалните хора. От община Карлово потвърдиха пред БЛИЦ, че в Столетово ще има предварителни избори. По закон президентът Румен Радев би трябвало до 3 месеца да насрочи изключителни частични избори. Общински съвет Карлово ще вземе решение кой през това време ще извършва функционалностите на кмет.

ГЕРБ Карлово, чиито претендент бе Тодор Иванов, интензивно търсят нов претендент. По закон до изключителни избори може да се стигне при три случая-ако кметът е в трайна неспособност да извършва отговорностите си, при гибел на лицето или в случай че то единствено се откаже от поста.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР