Кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис откри обновената зала

...
Кметът на Кърджали д-р инж. Хасан Азис откри обновената зала
Коментари Харесай

Кметът на Кърджали откри обновената зала за бокс в спортен комплекс „Арпезос”

Кметът на Кърджали доктор инж. Хасан Азис откри обновената зала за бокс в състезателен комплекс „ Арпезос ”.

В същото време даде старт и на междуобластното състезание по бокс, в което вземат участие 5 тима от Кърджали, Момчилград, Стара Загора, Хасково и Димитровград.    Около 50 състезатели ще мерят сили в шампионата.

Той поздрави спортния клуб „ Арда бокс ” за триумфите, които жъне на републиканския и европейски кръг и акцентира, че откакто те са реализирани при сложните условия преди ремонта, в този момент се чака да бъдат надградени и на международно равнище.  Кърджали стана фактор в развиването на бокса в България, не без горделивост акцентира кметът доктор инж. Хасан Азис.

„ Условията, при които упражняваха нашите спортисти в действителност не бяха на равнище. Въпреки това те реализираха доста положителни резултати ”, акцентира кметът. Той изрази вяра, че в този момент при новите условия тези положителни добри резултати да бъдат надградени.   

Ремонтът включва замяна на част от дограмата, друга част е покрита с  талашитени плоскости, което на процедура покачва температурата в залата и основава условия за осъществяване на естествени тренировки. Ремонтирани са и санитарните възли. Това, което остава да се освежи е  входа към боксовата зала.  

„ Не сме създали повече вложения, защото към момента чакаме цялостния ремонт на спортната зала като за тази цел сме кандидатствали за финансиране по норвежката стратегия. Търсим и други източници за финансиране ”, сподели кметът.  

В знак на признателност за оказаната поддръжка при реализирането на ремонта на залата треньорът на „ Арда бокс ” Стоян Узунов му връчи плакет и благодари на всички други спонсори, които са подпомагали бокса в Кърджали през годините.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР