Кметът на Ивано-Франковск Руслан Марцинкьов е бил обстрелван, докато е

...
Кметът на Ивано-Франковск Руслан Марцинкьов е бил обстрелван, докато е
Коментари Харесай

Кметът на Ивано-Франковск е бил обстрелван, докато е доставял хуманитарна помощ в Чернигов

Кметът на Ивано-Франковск Руслан Марцинкьов е бил обстрелван, до момента в който е доставял филантропична помощ в Чернигов, разкри УНИАН.

Инцидентът е станал на 26 март, до момента в който филантропичният ескорт е пътувал към Чернигов.

" Бяхме обстрелвани. Врагът обстрелваше колата ни . Слава Богу, всички са живи, няколко от нашите момчета бяха ранени ", сподели Руслан Марцинкьов и благодари на ранения водач Андрей.

По-рано беше обявено, че руснаците съзнателно обстрелват цивилни жители в Чернигов. Досега е известно, че са убити към 200 цивилни .
 Губернаторът на Черниговска област: От сряда са убити 53 цивилни жители в Чернигов
Губернаторът на Черниговска област: От сряда са убити 53 цивилни жители в Чернигов

Руските сили се пробват да обкръжат Киев

В Чернигов няма електричество, отопление и водоснабдяване заради вредите по сериозната инфраструктура и дейните военни дейности.

Хуманитарната обстановка в Чернигов се утежни през последните дни заради неналичието на благоприятни условия за доставка на храна и друга помощ в града.

Това сподели секретарят на градския съвет на Чернигов Олександър Ломако.

" Градът е откъснат от връзката с Киев. Това е единствената връзка, която е съществувала неотдавна, преди врагът да унищожи моста. .. Положението в града е тежко: от към две седмици, а може би и повече, няма ток, отопление, топла и студена вода. На някои места има газ, а на други - връзка. Чернигов живее в такива условия към този момент трета седмица. През последните три дни обстановката се утежни заради невъзможността да се достави филантропична помощ и други товари до града ", сподели Олександър Ломако.

Според него градът живее с помощта на доставките, които са били съсредоточени през първите седмици на войната.
 Руски обстрел умъртви 13 души, чакащи за самун в Чернигов
Руски обстрел умъртви 13 души, чакащи за самун в Чернигов

Десетки са ранени

" Нашето районно държавно управление работи по въпроса. Черниговският район постоянно е бил земя на партизанска популярност, тъй че мисля, че ще успеем да намерим способи. Но до момента не сме го създали ", разяснява Ломако.

Той добави също, че врагът не е спрял въздушните набези, обстрелвайки града и поразявайки най-вече цивилни цели, разрушавайки инфраструктурата и довеждайки града до още по-тежко филантропично състояние .

В капан са хванати 120 000 мирни поданици. Властите поставят старания да доставят вода с водоноски, а доброволци артикули от първа нужда и медикаменти .

На 25 март доброволци съумяха да изпратят товар с филантропична помощ в обсадения Чернигов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР