Кметът на италианския град Месина обяви гладна стачка в знак

...
Кметът на италианския град Месина обяви гладна стачка в знак
Коментари Харесай

Италиански кмет обяви гладна стачка срещу Covid мерките

Кметът на италианския град Месина разгласи гладна стачка в символ на митинг против ограниченията на държавното управление за преодоляване на коронавирусната болест, съобщи ДПА.

Четиридесет и девет годишният Катено де Лука заяви през днешния ден във Facebook, че стартира гладна стачка. Още в края на предходната седмица той демонстративно в символ на митинг разпъна палатка в едно от сицилианските пристанища, в която спи от този момент. Идеята му е алегорично " да блокира " Месинския пролив, разделящ Сицилия от континенталната част на Италия.

Де Лука по-специално стачкува против условието единствено имунизирани или преболедували хора да могат да пътуват със аероплан или ферибот от и до средиземноморския остров. Политикът счита, че страната държи Сицилия " в плен ". Вчера той подаде едномесечно предупреждение за овакантяване на кметския пост през февруари.

На 10 януари държавното управление в Рим стегна здравните ограничения, с цел да ограничи разпространяването на вируса и да накара тези, които отхвърлят да се имунизират, да размислят.

Правилото за имунизираните и преболедувалите важи и за хотелите, конгресните центрове, заведенията за хранене, ски лифтовете и пътническите транспорти на къси и дълги дистанции, като да вземем за пример фериботите.

Почти 80 % от италианците са изцяло имунизирани.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР