Кметът на Харков трябваше да успокои гражданите след думите на

...
Кметът на Харков трябваше да успокои гражданите след думите на
Коментари Харесай

Зеленски предизвика паника в Харков с изявление за окупацията на града от руснаците

Кметът на Харков трябваше да успокои жителите след думите на украинския президент Владимир Зеленски за окупацията на града от съветски войски, което провокира суматоха в града.

Кметът на Харков Игор Терехов прикани жителите на Харков да не се паникьосват след изказванията на украинския президент Владимир Зеленски за хипотетичната опасност от завладяване на града. Той увери, че " те са подготвени да отвърнат на удара ".

„ Знам, че заради дългогодишните привички на хората, апелите да останат спокойни постоянно имат противоположен резултат. Но ви убеждавам, че няма причина за безпокойствие и Харков ще продължи да се развива сполучливо под спокойно небе. Всичко ще бъде Харков и всичко ще бъде Украйна!” - сподели кметът в Telegram канала.

Прессекретарят на президента на Украйна Сергей Никифоров разяснява изказването, като го назова общ образец и предполагаем сюжет.

„ Мисля, че тиражиращите го не са прочели текста на изявлението, а са извадили тази фраза. Струва ми се, че този параграф е самодостатъчен и не се нуждае от обяснения “, цитира изданието " НВ " Никифоров, оповестява РИА Новости.

Той посочи, че " президентът е размишлявал за ескалация ".

„ Това беше единствено образец, предполагаем сюжет. Тоест, той не е имал поради, че Харков ще бъде окупиран “, посочи Никифоров.

По-рано Зеленски в изявление за The Washington Post сподели, че съгласно президента може да се извърши „ настъпление на Руската федерация “ на територията на огромните градове на Украйна под претекст за отбрана на рускоезичното население. По-специално, счита Зеленски, Харков може да бъде „ окупиран “.

Припомняме, че Киев и западните страни считат, че Русия готви въоръжена офанзива против Украйна. Кремъл неведнъж отхвърля тези проекти, отбелязвайки, че страната няма да нападна никого.

Превод: ПИ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР