Кметът на Харков Игор Терехов е съобщил за ракетни руски

...
Кметът на Харков Игор Терехов е съобщил за ракетни руски
Коментари Харесай

Войната в Украйна, ден 166: Настъплението в Херсон буксува, Украйна удари моста над Днепър с HIMARS

Кметът на Харков Игор Терехов е съобщил за ракетни съветски удари в Харков. Той написа за това в канала си в Telegram. " Засега сигурно се знае за обстрела на Киевския регион. Предварителната информация е за попадение в инфраструктурно оборудване. Имаше най-малко седем детонации ", написа той в Telegram.

Във Виница има три детонации - първо две, а по-късно, след сигнала за въздушна офанзива, още една. Кореспондентите на Суспільний оповестяват още, че в региона са се чували и звуци от детонации.

Руснаците обстрелват региона на Криви рог с " Урагани " и цевна артилерия. Удариха две селища – Апостоловска и Зеленодолска. Няма пострадвания и вреди.

Изюмски, Харковски, Богодуховски и Чугуевски региони са обстрелвани в целия район. Има попадения на открити площи, икономически и икономически постройки. Преди това нямаше потърпевши.

Според английското разузнаване по време на пълномащабната война в Украйна минимум 6 съветски командири са били уволнени и 10 съветски генерали са починали.

От началото на войната съветските ракети не са падали единствено върху една украинска област - Черновецка. Най-много пострада Донецка област, обстрелвана е над 3000 пъти, Луганск - 4000 пъти, Николаев - 700 пъти.

Както оповестиха Военновъздушни сили, Украйна преди всичко се нуждае от многоцелеви изтребители, които в тандем с далекобойна артилерия, доставена от интернационалните сътрудници, ще оказват помощ за деокупацията на завзетите от Русия територии.

От началото на пълномащабната война чиновниците на реда са разкрили към 100 подривни и разследващи групи в Украйна и са задържали повече от 1600 души, за които се допуска, че вземат участие в подривна активност. Понякога украинските жители предават информация на врага за суми до 10 000 гривни.

Нашествениците се пробваха да настъпят в региона на Херсон, само че бяха принудени да се отдръпват - заяви Генералният щаб на Украйна. Руските войски направиха няколко несполучливи опита за нахлуване, в това число край Благодатное в Херсонска област, боевете по някои посоки не престават.

„ В посока Южен Буж съперникът концентрира главните си старания върху възпрепятстването на настъплението на украинските войски. Поддържа висока активност на разузнаването на БПЛА. Провежда обстрел от оръдия, реактивна артилерия и танкове по цялата линия на гр. Той нанесе въздушни удари в регионите на селата Андреевка, Белогорка, Новониколаевка, Александровка, Мирно, Голямо Артаково и Таврида.

В Краматорско направление съперникът е стрелял с танкове, оръдия и реактивна артилерия в регионите на обитаемоте места Краматорск, Сиверск, Верхнекаменское, Григоровка, Райгородок, Звъновка. Нанесе въздушен удар покрай Спирни.

Чрез щурмови дейности врагът се опита да усъвършенства тактическата обстановка край Верхнекаменское, само че не съумя, отстъпи.

В Бахмутско направление са регистрирани обстрели на военна и гражданска инфраструктура в регионите на обитаемоте места Бахмут, Соледар, Константиновка, Яковлевка, Покровское, Вершина, Кодема и Бахмутское. Противникът употребява авиация край Бахмут, Соледар и Зайцево.

С помощта на разследващата група съперникът се опита да дефинира отбранителната система на украинските войски край Белогоровка. Групата е открита и обезвредена.

Противникът организира настъпателни и щурмови интервенции в регионите на селата Бахмут, Зайцево, Яковлевка и Вершина, само че не съумя, отстъпи. Продължават боевете край Кодема.

В посока Авдеевка нашествениците обстрелваха с артилерия и танкове регионите на обитаемоте места Авдеевка, Пески, Шевченко, Нетайлово, Невелское, Красногоровка и Ню Йорк. Въздушни удари са регистрирани покрай Авдиевка, Марьинка, Каменка и Владимировка.

Руските нашественици се пробваха да пробият защитата на украинските войски в направленията на обитаемоте места Красногоровка, Авдеевка, Пески и Маринка. Борбата продължава.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР