Кметът на германския град Алтена Андреас Холщайн оцеля след като

...
Кметът на германския град Алтена Андреас Холщайн оцеля след като
Коментари Харесай

Германски кмет, подкрепят бежанците, беше намушкан във врата

Кметът на немския град Алтена Андреас Холщайн оцеля откакто беше наръган с нож във врата, заяви Би Би Си. Има подозрения, че офанзивата е подбудена от демократичната политика на кмета към имигрантите. Градът, намиращ се в провинция Северен Рейн-Вестфалия, е добре прочут с това, че е приел доста повече от полагащата се квота мигранти. Полицията счита, че претекстът е бил политически. Кметът е от Християндемократическия съюз на Ангела Меркел .

Свидетели, представени от немски медии, настояват, че по време на офанзивата нападателят, който е арестуван, крещял рецензии във връзка политиката на кмета по отношение на бежанците.

Меркел осъди офанзивата в Туитър, където написа: " Възмутена съм от офанзивата с нож против кмета Андреас Холщайн и съм облекчена, че той към този момент може да се върне при фамилията си. Изразявам своята признателност на тези, които са му помогнали. "

Алтена, където живеят към 17 000 души, завоюва национална премия през май за сполучливото консолидиране на мигранти. В града те се настаняват в естествени блокове, а не в мигрантски общежития. 

Холщайн съобщи на конференция, че Демир Абдула - притежател на магазин за кебап, и неговият наследник, надделели нападателя. Той благодари и на брачната половинка на Абдула, която се обадила на полицията. " Сигурен съм, че в случай че не бяха реагирали толкоз бързо, нямаше да съм жив в този момент ", показа немският кмет.

Съобщава се, че нападателят е бил пийнал и е употребявал 30-сантиметров нож.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР