Кметът на ГЕРБ в Бургас Димитър Николов, който е и

...
Кметът на ГЕРБ в Бургас Димитър Николов, който е и
Коментари Харесай

Случаят в Росенец показа, че ГЕРБ и ДПС са едно цяло, смята журналист

Кметът на ГЕРБ в Бургас Димитър Николов, който е и зам.-председател на партията на Борисов, дружно с общинските си съветници към този момент час бранят интереса на Доган в парк Росенец в съвещанието на локалния парламент.
Искат да му подарят общинската улица и това си е то. ГЕРБ и Движение за права и свободи са едно цяло - тяло с две кратуни, написа журналистът Стоян Тончев в обществената мрежа фейсбук.
Припомняме, че Общинският съвет в Бургас отговори на публичното напрежение за общинската алея в парк „ Росенец “, като отдръпна решението си, взето през април 2020. Тогава беше утвърдена трансформира на Подробен организационен проект (ПУП) в част от парк „ Росенец ”, с която се преконфигурира уличната мрежа. Създават се нови трасета, а улица, която води към така наречен летен сарай на Ахмед Доган, престава да бъде общинска.
По време на дебатите обаче, общинските съветници от ГЕРБ фактически показаха, че решението е подбудено само от публичния напън.
„ Единственият претекст за нашата докладна бележка е публичното напрежение. Нещата отиват към политическо говорене, наближават изборите. Процедурите за ПУП-а са стартирали през 2018 година, две години никой не направил, в този момент се демонстрираха искания.
Тогава водачът на СЕК господин Манев е подкрепил пускане на процедура по правене на Подробен устройствен план. Дебатът е чисто политически в този момент, очевидно СЕК е статирала предизборна акция. Времето ще покаже кой е бил прав. Ще бъдат изтървани всички периоди. Заради политическите упоритости на господин Бачийски да става народен представител, ще страдат риболовците от Ченгене скеле “, съобщи Бойчо Георгиев от ГЕРБ.
Зам. кметът Чанка Коралска ПЪК в детайли сподели какви са обстоятелствата и какво Община Бургас получава и губи с взетото и оттеглено към този момент решение на Общинския съвет.
„ През последните месеци слушах деликатно всички диспути по тематиката. Заставам пред вас, тъй като желая ясно да заявя като специалист безапелационното си противоречие с това, което се случва. Не съм съгласна по какъв начин един Подробен устройствен план, целящ да отбрани обществения интерес се трансформира в медиен и политически въпрос.
Градоусройство не се прави по площадите и не се рисува на коляно, а е дълготраен развой в интерес на обществото. В нашата работа, като администрация и с предложенията, които вършим, ние се ръководим само и единствено от това. “, сподели тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР