Кметът на Дупница ще трябва да плати 3 хиляди лева

...
Кметът на Дупница ще трябва да плати 3 хиляди лева
Коментари Харесай

3 хил. лв. глоба за кмета на Дупница заради незаконна автоморга в ромски квартал

Кметът на Дупница ще би трябвало да заплати 3 хиляди лв. санкция поради противозаконна автоморга в един от ромските квартали в Дупница. Решението е на Административния съд в Кюстендил, след обжалван от кмета Методи Чимев акт на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Перник, с който му е наложена глоба в размер на 5 хиляди лв..

Решението на съда не предстои на обжалване.

В жалбата си кметът е показал, че неведнъж е провел почистването на общинския парцел от находящите се там боклуци, само че макар осъществените дейности от общинската администрация, същият е още веднъж замърсяван от живущото наоколо ромско население, което е оказвало опозиция на длъжностните лица при реализиране на отговорностите им. Глобата е наложена на Чимев през юни 2019 година, след сигнал и инспекция на Регионална инспекция за опазване на околната среда, при която са били открити коли, излезли от приложимост и в развой на разкомплектоване, елементи от коли, разливи от нефтопродукти. При повторна инспекция на мястото още веднъж били открити боклуци. Изводът на проверяващите бил, че кмета на община Дупница не е провел почистването на общинския парцел от наличните боклуци.

Според съда, назначението на комисия и инспекция, както и сезирането на отдела по строителство при общината и сдружението, имащо ангажимент да извозва и събира отпадъците по контракт с кметството, не освобождават кмета от отговорност, тъй като тези дейности не са довели до осъществяване на законовото му обвързване, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР