Кметът на Дупница Първан Дангов ще бъде съден за закана

...
Кметът на Дупница Първан Дангов ще бъде съден за закана
Коментари Харесай

Кметът на Дупница отива на съд за закана към шефа на полицията

Кметът на Дупница Първан Дангов ще бъде съден за закана към началника на полицията в града Йордан Зарев.

От прокуратурата са внесели в съда обвинителен акт против Дангов за закана с закононарушение, отправена към длъжностно лице и негови близки, заяви „ Лекс “. За това закононарушение Наказателният кодекс планува до 5 години затвор.

Поводът за заканата е осъществявана инспекция от Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в Дупница, при която са изискани документи и е изпратена призовка на кмета Дангов. На 15 март Дангов се обадил на шефа на полицията и му декларирал: „ Щом искаш война, ще имаш война. Ще те приключа и съсипя – теб и твоите близки! “.

Първан Дангов е кмет на Дупница от Българска социалистическа партия, който за повторно ръководи града. Освен на последните локални избори през 2023 година, той беше кмет и от 2003 година до 2007 година, когато стартира шумният спор за въздействието в града на така наречен Братя Галеви.

Наскоро Дангов се забърка в скандал, откакто по негово разпореждане на пилона пред общината беше издигнато съветското знаме под озвучаване на съветска музика. Това провокира спорни реакции, а знамето няколко пъти беше сваляно от общинския консултант Николай Табаков и още веднъж връщано на пилона от администрацията. Кметът изясни тогава, че решението му за издигането на флага на Русия и музикалния акомпанимент било обвързвано единствено и само с историята.

В началото на годината пък Дангов внесе в Общинския съвет предложение заплатата му да стане 9100 лева (90% от заплатата на министрите), защото до тогава възнаграждението на кмета било единствено 3200 лв.. Впоследствие общинарите гласоподаваха заплатата на кмета да е 7200 лв..


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР